Sofi Fahrman blev singel efter separationen från Nick Zijlstra.
Sofi Fahrman blev singel efter separationen från Nick Zijlstra. Foto: IBL

Sofi Fahrman: "Jag blev alldeles för seriös för tidigt i livet"

Vad önskar Sofi Fahrman hon varit mer av tidigare i livet, hur ser hon på sina sociala medie-kanaler och vilket bokprojekt drömmer hon om härnäst? Vi träffade Sofi och tog reda på de mest googlade frågorna om modeprofilen. Varsågod – här ställer vi frågorna ni önskar ni visste!

Marika Agestam Cederlund

Sofi Fahrman separerade från exfästmannen Nick Zijlstra under 2016. Sofi och Nick har dottern Lily, 5, tillsammans, och var förlovade i sex år. Idag är Sofi lyckligt kär igen i pojkvännen Filip Engelbert.

Sofi Fahrman om sin separation och Filip Engelbert

Du har tidigare sagt att du önskar du varit mer singel som ung. Står du fast vid det?

SOFI FAHRMAN

Ålder: 39.

Familj: Pojkvännen Filip Engelbert och dottern Lily, 5.

Bor: Stockholm.

Gör: Är modeprofil, författare, poddare, entreprenör.

– Ja, det gör jag. Jag blev alldeles för seriös för tidigt i livet. Jag kunde ha dejtat på och inte behövt skaffa lägenhet, hund, betala räkningar och leva det vuxenlivet redan när jag var 20. Men det gjorde ju mig å andra sidan till den jag är idag, så jag är inte så mycket för att ångra saker. Men ska jag ge något råd till min dotter Lily när hon blir äldre så är det – känn lugnet. Killar kommer och går, jag hittade inte min man i livet förrän jag var 38 år.

Vilka är de viktigaste grundstenarna i ett förhållande?
– Att gilla samma saker, jag tror inte på att "opposites attract" längre. Och så ska man gilla att göra saker tillsammans. Givetvis ska man ha sitt eget liv, men bottom line är att gilla och gå igång på samma saker. Ens partner ska inte begränsa, utan snarare berika ens liv.

LÄS MER: Äventyraren Renata Chlumska: ”Dagen jag slutar vara rädd, slutar jag att vara nyfiken – och det vill jag inte” 

Sofi Fahrman med pojkvännen Fillip Engelbert på Louise Gottliebs bröllop. Foto: IBL

Sofi Fahrman om sin Instagram

Du har 145 000 följare på Instagram. Blir du någonsin nojig över vad du lägger ut?
– Jag har lite nojighet i mitt liv överlag. Att jag arbetat som journalist så många år tror jag har underlättat för mig. De rubriker som jag satte på tidningsomslagen förut blir nu Instagram-captions istället. Jag går inte heller tillbaka och raderar bilder som inte fått tillräckligt med likes eller så, utan försöker snarare att lägga ifrån mig telefonen så mycket jag kan.

Att inspirera och skapa content kommer jag alltid göra – men formen kommer att ändra sig.

Så din erfarenhet som journalist har gett dig en fördel?
– Absolut. Först var det magasin, sedan blogg, och nu Instagram. Att inspirera och skapa content kommer jag alltid göra, men formen kommer att ändra sig.

LÄS MER: Maxa ditt hudvårdsresultat – produkterna att använda dag, kväll och natt

Hur hittar man sin egna ton på Instagram?
– Man måste känna sig bekväm i det man lägger ut, det är lätt att se igenom en fasad som inte är äkta. Och titta inte för mycket på andras flöden, utan fokusera på det just du brinner för.

Sofi Fahrman om sin blogg

Hur har din blogg utvecklats under åren?
– Aftonbladet, där jag startade igång mitt bloggande, var duktiga digitalt väldigt tidigt. De gav mig en mobil och sa att vi måste göra något som ingen annan gör. När jag gick på modeveckan sa de "Ta en bild och publicera så hamnar den på nätet direkt". Det var ett riktigt wow-moment! Jag har alltid haft inställningen att ingenting varar för evigt och varit öppen för förändring.

Sofi Fahrman var tidig med blogg i SVerige. Foto: IBL

Betyder det att bloggen kan komma att läggas ned?
– Den kommer att leva kvar så länge det finns läsare. Om läsarna förändrar sitt beteende kommer jag att förändra mitt beteende också.

Sofi Fahrman om sina böcker

Sofi har hunnit skriva hela sju böcker: Bodylicious, Superlicious, Strong & sexy, Ready for takeoff och populära trilogin om karaktären Elsa: Elsas mode, Elsas värld och Elsas hemlighet.

Vad har varit mest utmanande med att skriva böcker?
– Trilogin om Elsa var den roligaste, men också tuffaste utmaningen. Det var mycket press kring att hålla kvar i Elsa och få henne att växa och vara spännande.

LÄS MER: Expertens 9 bästa stiltips – för en garderob som håller över åren

Har du någon drömbok att skriva framöver?

– Att skapa en ny karaktär, som en äldre Elsa, vore superkul.

Sofi Fahrmans bästa tips från New York

Du har bott i både Stockholm och New York. Vad uppskattar du mest med de båda storstäderna?
– Jag uppskattar enkelheten och närheten som finns i Stockholm. Att Lily kan gå på ett dagis som inte kostar skjortan, att det finns närhet till familj och kollegor. New York är min älskare. Det är pirret och den energin som staden ger mig är obeskrivlig.

Stockholm är lugnet, New York är älskaren.

Vilka butiker måste man besöka i New York enligt dig?
– Barneys, för där är allt samlat under ett tak. New York är sjukt bra på vintage och second hand, så ett besök i butiken The Real Real skulle jag rekommendera starkt. Och The Apartment by the Line, ett superspännande koncept där man kan köpa allt i butiken (som ser ut som en lägenhet).

LÄS MER: Bästa streetstyle från New Yorks modevecka