Sarah Dawn Finer.
Sarah Dawn Finer. Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL

Sarah Dawn Finer: ”Det är inte lätt att sätta sig in i modevärlden om man inte är pinnsmal”

Hon är artisten, låtskrivaren och Så ska det låta- programledaren. Här är vad Sara Dawn Finer tycker gör livet härligare. 

Sarah Dawn Finer älskar sitt yrke som artist och programeldare. Hon har bland annat lett Melodifestivalen två gånger, och på lördag gör hon SVT:s Eurovision-satsning ”Sveriges 12:a”. Med det finns en hel del annat som hon också tycker gör livet härligt. För Damernas Värld berättar hon om det sina skönhetsfavoriter, kärleken till familjen i USA och om det bästa med att stå på scen. 

Sarah Dawn Finer om....

...Sitt yrke

– Det bästa med mitt yrke är att det är kreativt, att ingen dag är den andra lik och att jag får möjlighet att skapa och beröra.

... Kulturkonsumtion 

– När jag inte jobbar umgås jag helst med min familj eller mina vänner och gör något kulturutövande, typ som att gå och kolla på någon föreställning, gå på bio eller på konsert. 

Sarah Dawn Finer

Ålder: 38 år.

Bor: Stockholm.

Gör: Artist, låtskrivare och programledare. 

Familj: Sambo och barn. 

Instagram: @sdfinerofficial 

... Det bästa karriärrådet

– Mitt bästa karriärråd är att vara modig så tidigt som möjlig och att ha tålamod. I början var jag alltid rädd för att varje jobb skulle vara det sista jobb jag gjorde, i stället för att ha tillit och tålamod och lita på att det säkert skulle dyka upp någonting igen.

I början var jag alltid rädd för att varje jobb skulle vara det sista.

... Massage

– Mitt bästa tips för att återhämta sig efter en lång arbetsdag är att ta en massage.

... Kurviga stilförebilder

– När man inte är pinnsmal så är det inte jättelätt att sätta sig in i modevärlden så som den ser ut i dag. Då blir ikonerna människor som ser ut som och klär sig som en själv. Och där har det under åren varit Oprah Winfrey, Queen Latifah, Jill Scott, Christina Hendricks och Adele, bland annat. 

Oprah Winfrey är en av Sarah stilförebilder. Foto: INB / WENN.COM TT NYHETSBYRÅN

... Familjen i USA

– Om jag får resa vart jag vill så reser jag helst till min familj i USA. Det är viktigt för mig att få träffa dem och fortsätta ha dem nära så mycket som det bara går.

... Att stå på scen

– Det bästa med att stå på scen är att få möta människor och vara helt närvarande i en situation som oftast bara händer där och då. 

... Personliga klädstilar

– Man ska alltid klä sig så att man känner sig bekväm, men det är inte alltid det lättaste eftersom trender ofta är ett sätt att passa in. Men jag tycker att man ska försöka klä sig efter sin egen personlighet och inte utifrån hur andra människor ser ut.

LÄS ÄVEN: Modechefen: ”Så stylar du dina träningstights till vardags” 

... Lediga dagar

– Jag är som lyckligast när jag vaknar upp och vet att jag har en helt ledig dag, utan något inbokat på schemat. 

... Mina följare

– Jag har fantastiska följare som skriver helt makalösa saker till mig. Ofta skriver de att att min musik har stärkt dem när de har gått igenom svåra perioder, det kan vara cancer, skilsmässor, misshandel eller vad som helst. Det tycker jag är otroligt stort. 

... Tv-serier

– Jag älskar att kolla på tv-serier. Några av mina favoriter är Years and years på HBO, The handmaid’s tale på HBO, The morning show på Apple TV Plus och Älska mig på Viaplay.  

... Skönhetsfavoriter 

– I min necessär hittar man alltid en concealer från Kevyn Aucoin, en sminkborttagning från Clinique och en ansiktskräm från Verso Skincare. 

Sarah älskar ansiktskrämen från Verso Skincare. Foto: PIXELATE IMAGING / Pixelate

LÄS ÄVEN: Så blir du av med påsar och mörka ringar under ögonen (bästa tipsen!)

... Smoothies

– Min största craving just nu är smoothies, det gör vi väldigt ofta hemma hos mig på morgnarna. 

... Ghana

– Jag kommer aldrig glömma resan jag gjorde till Ghana med min mamma. Jag är ambassadör för Plan och fick träffa kvinnor där som har varit väldigt viktiga för mig att få ha träffat. Det var en otroligt betydelsefull resa och ett viktigt land att ha fått besöka och göra skillnad för.