”Jag har byggt hela mitt märke på onlineshopping” Anine Bing

Vi träffade Anine Bing för att prata om vårmode, stylingtips hennes nya webbsatsning och hur hon gör för att hinna med allting.

På bara ett och ett halv år har Anine Bing etablerat sig som modedesigner. Läderjackor och jeans signerade med hennes namn har snabbt blivit plagg med hög modestatus och många inspireras dagligen av hennes rockchica stil i bloggen. Nu är hon aktuell med Theyouway, en portal som inte bara kommer att inspirera genom modebloggar utan även sälja kläder i sin egen nätbutik.

Vad har näthandel betytt för dig?

– Mycket! Jag har byggt upp hela mitt märke på näthandel. Kunderna vill kunna klicka hem det de ser med en gång. När man har upptagna liv är det ett enkelt och bra sätt att shoppa. För oss funkar det så bra med bloggare och webbsidor i och med att vi skapar det som är just nu, kunden ser det nu och kan köpa det med en gång.

Vad är grunden till Anine Bings framgång?

– Jag tror att det varit viktigt att ha en unik idé. För min del var det min design med ursprung i min stil. En snygg och enkel webbshopp är också viktigt samtidigt som man måste nå ut med marknadsföring och pr. För mig var bloggen en jätteviktig del i att nå ut, det var så allt började och när sedan fler och fler kändisar började bära mina kläder kom även tidningarna efter.

Du är framgångsrik designer, sångerska i ett band, mamma och känd modebloggare. Hur hinner du med allting?

– Jag älskar allt jag gör så det hjälper. Jag är bra på att kordinera och så skriver jag ner listor på det som ska göras, då går det snabbare. Det är också viktigt att ta sig tid och ta en paus för att bara koppla av någon dag då och då, annars bryter man ihop.

Vad är det som tar mest tid med bloggen?

– Det som tar tid är att välja bilder. Jag tar ofta många bilder och publicerar sedan bara den jag gillar bäst, men jag tycker att det är väldigt roligt att sitta och fixa med det.

Så att välja de snyggaste oufitsen tar inte upp så mycket av din tid?

– Jag har aldrig varit någon som står och provar olika outfits på morgonen. Men så är det också ganska enkelt för mig eftersom att jag designar mina egna kläder. Ett bra tips är att ha en organiserad garderob. Ta bort det du inte använder så att du lättare hittar dina favoriter. Ofta är det bara fem – tio byxor som man faktiskt använder, då behöver inte de andra ligga där och ta plats.

Vilket är ditt bästa stylingtips?

– Fokusera på detaljer och tänk gärna lager på lager även i smycken. Jag gillar att ha på mig flera tunna ringar och armband samtidigt. Accessoarer piggar också snabbt upp en look, exempelvis en hatt eller en röd väska.

Hur ser din vardagsmakeup ut?

– Min makeup tar max två minuter på morgonen, sedan sitter barnen på golvet och vill ha min uppmärksamhet. Men med en svart kajal får man snabbt en snygg ögonmakeup och piggnar till.

Är det några speciella produkter du gillar?

– Jag gillar en kajal från Bare Minerals, ett rouge från Nars och en concealer från Clé de Peau. På naglarna älskar jag vinrött nagellack, OPI och Isadora har nagellack som håller bra!

FYRA SNABBA FRÅGOR TILL ANINE:

Vilket nummer värdesätter du mest i telefonen? Annika på kontoret

Vilken vårkollektion var din favorit? Oj det finns så många duktiga. Jag tycker att Ida Sjöstedt gör jättefina klänningar, och så gillar jag Isabel Marant.

Ett plagg du köper våren 2014: Ett par utsvängda byxor och en topp med broderier.

Vad finns alltid i din necessär? En svart kajal.

Vill du se mer av Anine så titta in i hennes blogg på: http://aninesworld.com/  du kan även läsa en intervju Damernas.se gjorde med Anine i somras, ”Jag tror inte på kollektioner” Anine Bing.

Foto: UlrikaG samt Susanne Kindt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård från Emma S för endast 199 kr. Köp nu!