Insta-stjärnan avslöjar sanningen med de perfekta bilderna – lägger ner sina sociala medier

Utåt sett verkade 18-åriga Essena O'Neill ha allt. Hon hade  600 000 följare på Instagram, 250 000 prenumeranter på Youtube och försörjde sig på sina sociala kanaler. Nu avslöjar Insta-stjärnan att verkligheten är något helt annat.

18-åriga Essena O’Neill från Australien tröttnade på att hennes liv gick ut på att visa den fejkade perfekta bilden av sitt liv på Instagram. Trots sina 600 000 följare valde hon förra veckan att avsluta flera av sina kanaler, och ändra inriktningen på sin Instagram genom att radera 2000 av sina bilder och ändra caption på resterande för att visa den sanna bilden av sin egen verklighet.

"16-åriga Essena hade nog tänkt 'WTF tjejen, du har drömlivet', men jag kände mig förvirrad, ensam och olycklig", skriver Essena på sin hemsida.

Och förra veckan fick Essena nog. Samtidigt som hon stängde ner flera av sina kanaler, raderade hon 2000 bilder som hon inte tyckte visade en sann bild, bytte beskrivningen på sitt Instagramkonto till "Social Media Is Not Real Life," och ändrade därefter caption på flera av de gamla bilderna, för att visa verkligheten bakom dem. I posterna avslöjar hon bland annat hur mycket hon fick betalt för vissa inlägg och hur många försök det tog för att hon skulle se perfekt ut.

"Utan att jag insett det har jag spenderat största delen av min tonårstid åt att vara beroende av sociala medier, att bli accepterad i sociala medier, min status i sociala medier och mitt utseende.", säger Essena i ett Youtubeklipp där hon öppenhjärtligt berättar om baksidorna med bland annat Instagram.

"Sociala medier, speciellt som jag använde det, är inte på riktigt", säger hon och berättar att jakten på bekräftelse i sociala medier gått för långt.

"När du låter dig själv bli definerad av ett nummer låter du dig defineras av något som inte är ärligt, verkligt eller av kärlek."

Uppdatering: Under onsdagsförmiddagen har Essena valt att helt avsluta alla sina konton och det går varken att se bilderna eller youtube-klippet. På sin site Letsbegamechangers.com/ berättar hon mer.

Vill du se mer? Följ Damernas Värld  på Facebook så missar du inget!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxigt kit från Clarins för endast 199 kr. Köp nu!