Artikeln innehåller annonslänkar

Ullmattan Glendale från Ellos Home är en av punkterna på inredningsredaktörens önskelista för Black Friday.
Ullmattan Glendale från Ellos Home är en av punkterna på inredningsredaktörens önskelista för Black Friday.

Inredningsredaktören: ”Drömköpen till hemmet på Black Friday”

Klassiskt, trendigt och praktiskt. Med hög mysfaktor. Så ser Damernas Världs inredningsredaktör Nina Hampussons önskelista ut inför Black Friday. Här är prylarna som hon hoppas kunna bjuda in i sitt hem inför vintern – till ett trevligt pris.

1. Smäcker golvlampa för myshörnan

Golvlampa Swea från Globen Lighting i design av Anna Andersson. ”Ser framför mig hur den här lampan i svarvad ask kommer att lysa upp myshörnan i vardagsrummet i vinter.” Mer info och köp (länk till Confident Living). 

Golvlampa Swea från Globen Lighting. Klicka på bilden för att komma direkt till lampan. Foto: Confident Living

2. Klassisk dessertskål från Iitala

Skål Kastehelmi från Iittala. ”Jag har både assietter och serveringsfat i den klassiska serien från Iitala. Ser fram emot att utöka samlingen med den här gulliga dessertskålen, designad av Oiva Toikka.” Mer info och köp (länk till Confident Living). 

Skål Kastehelmi från Iittala. Klicka på bilden för att komma direkt till skålen. Foto: Confident Living

3. Stilren designer-ljusstake 

Ljusstake Season, i stål och designad av Maria Berntsen. ”Vad vi behöver mer av i världen just nu, förutom corona-vaccin, är definitivt mys. Jag maxar det med den här vackra ljusstaken.” Mer info och köp (länk till Georg Jensen). 

Ljusstake Season av Maria Berntsen, Georg Jensen. Klicka på bilden för att komma direkt till ljusstaken. Foto: Georg Jensen

LÄS MER: Uppdatera hemma! Stor guide till inredningstrenderna 2020 

4. Vas som drar blickarna till sig

Vas Isla i keramik, från Jotex. ”En skulptural vas kan lyfta ett helt rum, och är nästan lika vacker utan blommor i. Jag satsar på läckra Isla.” Mer info och köp (länk till Jotex). 

Vas Isla från Jotex. Klicka på bilden för att komma direkt till vasen. Foto: Jotex

5. Taklampa med karaktär

Taklampa Vertigo av koppar från Petite Friture. ”Underbar lampa som liksom väcks till liv och vajar vackert vid minsta luftpust. En dröm för vardagsrummet.” Mer info och köp (länk till Confident Living). 

Taklampa Vertigo från Petite Friture. Klicka på bilden för att komma direkt till lampan. Foto: Confident Living

6. Karaff som lyfter vardagen

Vattenkaraff Sky i handblåst glas från Portugal och rostfritt stål. Designad av prisbelönta franska desigern Aurelien Barbry. ”Så stilren, så praktisk, så snygg! Det är precis den här typen av föremål som sätter guldkant på vardagsmåltiderna.” Mer info och köp (länk till Georg Jensen). 

Vattenkaraff Sky från Georg Jensen. Klicka på bilden för att komma direkt till karaffen. Foto: Georg Jensen

7. Kruka med skön struktur

Kruka Adele, av stengods, från Ellos Home. ”Hand upp alla som börjat ägna mer tid åt sina växter under pandemin. Jag är definitivt en av dem, och vill bjuda mina gröna kompisar på extra fina nya krukor”. Mer info och köp (länk till Ellos). 

Kruka Adele av stengods från Ellos Home. Klicka på bilden för att komma direkt till krukan. Foto: Ellos

LÄS MER: Så inreder du med växter – Malin Persson från Trädgårdstiders bästa tips 

8. Sötaste vasen för minsta blommorna

Vas Drip Glaze, i lergods, från Arket. ”Sötaste vasen för de minsta blommorna och annat fint. Gult är min favoritfärg och gör mig alltid på bra humör – så den här får nog stå framme även när den är tom.” Mer info och köp (länk till Arket). 

Vas Drip Glaze från Arket. Klicka på bilden för att komma direkt till vasen. Foto: Arket

9. Ullmatta i glatt gult

Ullmatta Tangier från Classic Collection. ”Mera gult! Den här underbart gyllene mattan lyser upp hela rummet. Välkommen hem till mig!” Mer info och köp (länk till Solhem Inredning). 

Ullmatta Tangier från Classic Collection. Klicka på bilden för att komma direkt till mattan. Foto: Solhem Inredning

10. Vackraste stjärnan till julmyset

Stjärna Lisa från Markslöjd. ”I år är det fritt fram att starta julpyntandet rekordtidigt har jag förstått. Jag går ut starkt med den här vackra stjärnan.” Mer info och köp (länk till Ellos). 

Stjärna Lisa från Markslöjd. Klicka på bilden för att komma direkt till stjärnan. Foto: Ellos

11. Stilsäker konst för väggen

Illustration Body at home, mind on holiday av Elin Krönström, NOA Gallery. ”I samband med Damernas Världs 80-årsjubileum har designern och illustratören Elin Krönström skapat åtta ljuvliga illustrationer som symboliserar olika decennium av Damernas Världs historia. Jag väljer den här.” Mer info och köp (länk till NOA Gallery). 

Illustration Body at home, mind on holiday av Elin Krönström, NOA Gallery. Klicka på bilden för att komma direkt till illustrationen. Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

LÄS MER: Så inreder du med konst – vackrare hem med proffsens knep 

12. Drömmig spegel som sprider lugn

Spegel Pond från Ferm Living. ”Som en spegelblank damm mitt i hemmet. Den här spegeln ger mig ett härligt lugn och känns också som ett konstverk i sig där den hänger.” Mer info och köp (länk till Solhem Inredning). 

Spegel Pond från Ferm Living. Klicka på bilden för att komma direkt till spegeln. Foto: Solhem Inredning

LÄS MER: Designklassiker som håller stilen i hemmet år efter år 

13. Mysigaste ullmattan i vinter

Handtuftad ullmatta Glendale från Ellos Home. ”Så mjuk, skön och mysig att trampa runt på under frostiga vintermorgnar – och lika härlig när sommaren kommer.” Mer info och köp (länk till Ellos). 

Handtuftad ullmatta Glendale från Ellos Home. Klicka på bilden för att komma direkt till mattan. Foto: Ellos

Aktuellt just nu