Så ofta bör du byta handduk (ja, du gör det alldeles för sällan!)

Kanske duschar du mer än du egentligen behöver, men hur är det egentligen med att byta handduk? I duschhandduken växer och frodas bakterierna – och det räcker tyvärr inte med att byta någon gång i veckan eller varannan vecka som du kanske trott ...

När du hänger upp en blöt handduk i ett fuktigt badrum bildas en perfekt plats för mögel och bakterier att gå loss på döda hudceller som avlägsnats från kroppen när du torkar dig. Därför bör du tvätta dina handdukar ofta - förmodligen oftare än du tror.

– Handdukar som används efter dusch eller bad kan hängas upp och användas upp till tre gånger, säger hälso- och miljöprofessorn Kelly A. Reynolds från University of Arizona till Buzzfeed.

LÄS OCKSÅ: 7 saker du inte ska förvara i badrummet (vi har gjort fel på alla)

Tre, ja du läste rätt! Detsamma gäller med kökshanddukar:

– Kökshanddukar tenderar att dra till sig skadliga bakterier, eftersom de oftast är blöta på grund av att man hela tiden torkar saker med dem och de kommer i kontakt med maten. Det här skapar ett perfekt scenario för att bakterierna ska samlas, växa och spridas, säger hon.

Ses i tvättstugan ikväll!

Kom på Sveriges nya mode- och skönhetsfestival Sweden Fashion & Beauty Day!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård från Emma S för endast 199 kr. Köp nu!