Forskare: Därför kan ett glas rödvin vara lika bra som en timme på gymmet

Wow, härliga nyheter! Ett forskarteam på Canada’s University of Alberta har konstaterat att ett glas rödvin faktiskt kan vara lika bra som att spendera en timme på gymmet.

Okej. Studien gjordes ursprungligen utifrån personer som inte har möjlighet att röra på sig av fysiska orsaker. Men resultatet går att ta till sig för alla – även oss som gärna söker ett argument för att skjuta upp träningen ?. Man har nämligen kunnat konstatera att ett ämne som finns i rödvin, resveratrol, har en positiv effekt på hjärtfrekvensen och muskelprestationen – precis som träning!

Forskningsansvarige Jason Dyck skriver i forskningsrapporten:

"Jag tror att resveratrol skulle kunna hjälpa patienter som vill träna men är fysiskt oförmögna. Resveratrol kan motsvara träning för dem eller förbättra deras möjlighet att få ut det mesta av den träning de klarar av att genomföra."

Reservatrol finns även i till exempel pistagenötter och vindruvor.

(Uppdatering: En annan forskning från Queen's University visar ett annat resultat. I den studien har man provat att tillsätta resveratrol till en testgrupp och gett den andra gruppen placebo-piller. Där visade det sig att resveratrolen inte hade gjort någon verkan.)

Vill du läsa mer sådant här? Följ Damernas Värld på Facebook så missar du inget! 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxigt kit från Clarins för endast 199 kr. Köp nu!