6 vackra och enkla blomsterarrangemang du kan göra själv

Att ha blomsterarrangemang hemma är lika vackert som det är roligt att göra själv. Allt som behövs är blommor, lite inspiration och kanske några tillbehör. Scrolla ner för 6 vackra och enkla blomsterarrangemang att inspireras av.

Nika Wahren är blomsterdesigner och har skapat de 6 blomsterarrangemangen. Hon tycker att man ska våga testa lite nytt när man skapar sina buketter – och gärna använda sig av naturen och det som finns att plocka för tillfället.

– Jag är förtjust i det yviga och vilda, sånt som inte ser för tillrättalagt ut. Perfect is boring, säger Nika Wahren.

Enkla blomsterarrangemang att göra själv:

1. Blomsterarrangemang med inspiration från trädgården

Man behöver inte vara florist för att få till en vacker bukett. Satsa på slarvig charm och låt det se så där härligt nonchalant ut.

 

2. Blomsterarrangemang i form av en lantlig bukett

Ordet anemon kommer från grekiskans anemis och betyder ’vind’. Blommorna finns i rosa, lila, blå, röd och vit. Här har vi blandat ut vita anemoner med droppax för en lantlig och vild känsla.

 

3. Blomsterarrangemang med färgkoordinerade blommor

Med sina otaliga kronblad, tunna som silkespapper, är ranunkeln en självklar blomma i buketten. Dess stora, fylliga blommor passar perfekt ihop med den mer graciösa stjärnflockan som fyller ut och väver ihop buketten. Kombinationen av dessa två skönheter är oslagbar.

 

4. Blomsterarrangemang med hjälp av nät

Den här ljuslyktan går precis lika bra att använda som vas. Här har vi tryckt ner en bit hönsnät i lyktan för att kunna sticka ner blommorna. Nätet gör att stjälkarna står fint i vasen och gör det lätt att arrangera blommorna. I lyktan samsas ranunkel, stjärnflocka, svärdsilja och anemon i en härlig blandning.

 

5. Blomsterarrangemang skapat av små stilleben

Enkelt är vackert! Gör små stilleben med vackra vaser och några blommor. Här ramas slöjsiljan vackert in av en glaskupa. I Georg Jensens söta vas ståtar några ranunkler, det behövs inte mer än så för att bjuda in blomsterprakten till ditt hem. Kom ihåg att snitta om stjälkarna innan du sätter ner dem i vasen, så kan de lättare suga upp vatten.

 

6. Blomsterarrangemang med rosor och vackra tillbehör

Rosor kan man inte få för mycket av, här har vi blandat i svärdsilja, droppax och sidenört i rosenbuketten. Rosen vill ha ett långt snitt med en vass kniv och stå i varmt vatten. Klipp inte stjälkarna, då kan du täppa till rören som blomman dricker med.

 

Tips! Så här får du ditt blomsterarrangemang att stå länge:

Om du vill att dina blommor ska stå länge, snitta om stjälkarna och byt vatten varannan dag. Håll blommorna borta från rök och frukt som förkortar blommornas liv. Om du kan låt blommorna stå svalt över natten så håller dom längre. Ta bort alla blad som hamnar under vattenytan för att hindra bakterier från att frodas.

Foto: Ceen Wahren

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxigt kit från Clarins för endast 199 kr. Köp nu!