19 saker som kan hindra dig från att känna lycka

Hur gör man när det känns tomt inuti fast det mesta egentligen är bra? Det finns nog inget quick fix för att bli lyckligare – men här är 19 sätt som kanske kan få dig att tänka på ett annat sätt eller känna lite annorlunda.

1. Du bryr dig för mycket om vad andra tycker

All din kraft kan inte gå till att undra, tänka på eller bry dig om vad andra tycker om dig. Du är du och ingen ska kunna få dig att må dåligt när du bara försöker vara dig själv.

2. Du skuldbelägger dig själv

Alla gör misstag och det går att rätta till dem så mycket som möjligt. Men något som definitivt inte kommer att sudda ut ett misstag är att du tänker på det varje dag. En enskild händelse ska inte plåga dig i resten av ditt liv.

FÖLJ MED PÅ EN YOGARESA FÖR SJÄLEN: Yoga retreat-resa till Shanti Som

3. Du prioriterar oviktiga saker

Att kolla om det har hänt något på telefonen eller att scrolla upp och ner i flöden på sociala medier tar energi – försök att lägg den energin på något som betyder något för dig.

4. Du glömmer bort ditt eget värde

Det handlar inte om vem du är tillsammans med, hur mycket pengar du har eller vad du jobbar med – det är bara olika roller du spelar i ditt liv. Alla människor har lika värde.

5. Du jämför dig med andra

Mark Twain sa: “Comparison is the death of joy”, och tänk på det. Vad får du ut av att jämföra dig på sociala medier i stället för att leva?

LÄS OCKSÅ: Kändistjejerna gör upp med fasaden: ”Du ska inte jämföra dig med andra på Instagram”

6. Du tar saker för givet

Ibland fokuserar vi bara på det vi inte har och glömmer bort allt det fina som faktiskt finns runt om oss och i våra liv. Att känna mer tacksamhet och kärlek betyder inte att du stannar upp och nöjer dig.

7. Du struntar i din magkänsla

Många lever sitt liv utefter hur andra vill att de ska leva. Samla mod och följ ditt hjärta, det är din bästa guide genom livet.

8. Du oroar dig för mycket

När du oroar dig för vad som kan gå fel och på vilket sätt det kan gå fel är det lätt att fastna i tankarna. Det är självklart viktigt att tänka, grubbla, och planera – men att gräva ner sig i tankarna skapar bara ännu mer oro.

9. Du drivs av ditt ego

Ditt ego fungerar som en fasad utåt och är bilden du har av dig själv. Försök lära känna ditt inre och tänk hur du skulle göra i situationer utan andras åsikter. Byt osäkerheten mot styrka.

10. Du vågar inte gå utanför din "comfort zone"

Att hålla tillbaka, aldrig ta risker och inte våga satsa hundra procent är det nog många som gör utan att riktigt tänka på det. Dagarna går och bortförklaringarna blir fler. Våga byta jobb, göra den där resan, höra av dig till en gammal kompis eller något annat du går och tänker på. Vad skulle du ha gjort om inte pengar existerade? Hade du haft samma jobb?

11. Du glömmer att vara i nuet

I stället för att leva i stunden är du kvar i dina tankar. Om du kommer på dig själv att oroa dig och se problem: försök komma tillbaka i nuet genom att ta några djupa andetag och försök komma tillbaka.

12. Du är bitter och arg över något som inte går att ändra på

När du vägrar att förlåta eller glömma håller du dig själv som gisslan. Att ha en ilska inom sig är som att hålla i varmt kol, det är du som bränner dig.

13. Du lever i det förflutna

Även om det är lätt att tänka tillbaka på hur roligt/hemskt/sorgligt eller bara hur annorlunda det var förr – försök att fokusera på nuet. Vad kan du göra i dag, i morgon eller i nästa vecka?

LÄS OCKSÅ: Varför vill vi fortfarande ta revansch på högstadiekompisarna?

14. Du fokuserar på det negativa

Om du hela tiden ser det negativa i situationer finns det ingen plats kvar för det positiva. Försök verkligen att se lösningar på problem och testa hur det är att säga fler ja än nej i vardagen.

15. Du har inget tålamod

Även om du vill så kommer saker inte att hända på en gång. Förändringar sker inte över en natt, drömmar tar tid att uppfylla, och även om det är jobbigt kan det vara värt att vänta.

16. Du upprepar samma misstag

Lär dig av det som går fel, det som får dig att må dåligt och det du inte vill tänka på. Det går inte att göra samma sak om och om igen och samtidigt förvänta sig olika resultat.

17. Du väntar på rätt ögonblick

Att planera inför något som kanske kommer att ske om fem år är ingen bra taktik. Du är ansvarig för din egen lycka och du kan inte förlita dig på att någon annan kommer att dyka upp i ditt liv och förändra det.

18. Du stressar för mycket

Livet är stressigt som det är och ännu stressigare i perioder – men ta det lugnt. Ta ett djupt andetag, unna dig, tänk på ditt egna värde - inte på andras agendor.

19. Du glömmer vad som är viktigt för dig

Prioritera dig själv! Finns det något du verkligen vill ska hända? Var disciplinerad, ge det ett ärligt försök och se om du kan nå dit. Går det inte så kan du kanske hitta andra möjligheter på vägen. Men det viktigaste är att du har försökt.

LÄS OCKSÅ: Så kan en stund i naturen göra dig lyckligare och mer kreativ

Listan är inspirerad av en artikel i Huffington Post.

 

Förstå dig själv och andra bättre genom ditt horoskop! Gå vår onlinekurs i astrologi.

[embed]https://vimeo.com/265355821[/embed]Lär dig tolka ditt eget och andras horoskop!Förstå hur stjärntecken och stjärnhimlen påverkar oss! Med astrologen  Margareta Hedin som kursledare.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård från Emma S för endast 199 kr. Köp nu!