Weekday lanserar workwear-inspirerad kollektion av återvunna material

Yes! En miljösmart, snygg kollektion –  som är helt rätt i tiden.

Vi älskar stora spelare som tar sitt miljöansvar – varje dag i veckan! Weekday lanserar nu 

100 % Recycled Collection, en workwear-inspirerad kollektion gjord av enbart återvunna material. Kollektionen har tagits fram i samarbete med det spanska företaget Recover©, som specialiserar sig på att skapa nya garn av textilavfall (ett område där industrin i stort kämpar mot tekniska begränsningar).

Hur går det då till att ta fram plaggen då? Jo, textilavfall samlas och sorteras efter kulör, vilket innebär att materialen inte behöver färgas på nytt (win!), och bomullet strimlas sedan ned till fibrer för att blandas med polyester av återvunna PET-flaskor. I symbios skapar dessa två nya, olika, material – en lätt stickad bomull för jersey och en grövre bomull för denim. Processen sparar in på energi, koldioxidutsläpp, och användning av vatten och kemikalier. Voilà! Resultatet blir en miljösmart, snygg kollektion –  som är helt rätt i tiden.

– Hos Weekday tror vi på att alla har makt att göra skillnad genom sina val. Det är inte förrän man börjar ifrågasätta normer som man kan hitta nya lösningar, säger Alice Schulman, designer på Weekday.

LÄS MER: Märket som skapar snygga eko-jeans – på mindre än en liter vatten

Kollektionen släpps i utvalda Weekday-butiker och online den 21 mars.

Weekday 100 % Recycled – se plaggen här

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård från Emma S för endast 199 kr. Köp nu!