Ralph Lauren släpper pikétröjor av återvunna plastflaskor

Varje tröja är gjord av i genomsnitt tolv plastflaskor.

Marika Agestam Cederlund

Att miljövänliga val är ett måste för en hållbar framtid börjar märkas allt mer inom modebranschen. Damernas Världs 

Marika Cederlund skriver om eko-mode både i vårt magasin och på sajten (läs bland annat om märket som skapar snygga eko-jeans – på mindre än en liter vatten och undersökningen som visar vilka de mest transparenta modemärkena är).

Den senaste nyheten inom området kommer från Ralph Lauren, som i samband med Earth Day 2019 (måndag 22 april), släpper den Earth Polo, en hållbar pikétröja i märkets klassiska design, med tråd sydd av återvunnen plast och färgning som skett med hjälp av en helt vattenlös färgningsprocess.

Pikén är en del av Ralph Laurens arbete för att minska på sin klimatpåverkan, vilket man gör i samarbete med miljö-organisationen First Mile, som specialiserar sig på att göra nya material av plastflaskor. Varje pikétröja i Earth Day-kollektionen är gjord av i genomsnitt tolv plastflaskor, och man har som mål att år 2025 ta vara på 170 miljoner plastflaskor.

–  När Ralph Lauren grundade vårt företag för över 50 år sedan, gjorde han det med idén att allt vi skapar är menat att bäras, älskas och ges vidare i generationer. Det är med denna tidlösa anda som vi förhåller oss till hållbarhet, säger Halide Alagoz, vicepresident hos Ralph Lauren.

Kollektionen lanseras den 18 april.

LÄS MER: Ekologisk hudvård och hållbara skönhetsmärken – vi reder ut och tipsar