Artikeln innehåller annonslänkar

Hållbara julklappstips 2020.
Hållbara julklappstips 2020. Foto: Daniel Stigefelt

Ekoredaktör Marika Cederlunds önskelista: ”Hållbara julklappar att älska länge”

För Damernas Världs ekoredaktör handlar julen om omtanke. För nära och kära – men också för naturen. Därför väljer hon miljövänligare klappar.

– För mig handlar julen om omtanke: för mina nära och kära, men även för naturen omkring mig. Min önskelista består av miljövänligare material och tidlös design som jag inte kommer ha hunnit tröttna på tills nästa julafton, säger ekoredaktör Marika Cederlund. Skrolla ned för att inspireras av hennes önskelista till jul: kanske hittar du något till någon som står dig nära – eller till dig själv?

1. Miljömedveten parfym

”Clean Reserve har allt jag söker hos en modern och miljömedveten parfym. De tillverkar sina dofter av hållbara ingredienser i solcellsdrivna fabriker och är både veganska och djurvänliga. Doften Sel Santal EdP har en subtilt rökig, men ändå krispig, ton. En du inte glömmer bort.” 

Parfym Sel Santal EdP 50 ml, Clean Reserve. Mer info - köp här (länk till NordicFeel). 

Julklappstips 2020: hållbar och vegansk parfym.

2. Påslakanset av ekologisk bomull

”Att sova i dessa påslakan är som att kliva rakt in i himmelriket. Den ekologiska bomullen, som tillverkats med den strängaste formen av ekologisk odling där jordbruket anpassar sig till naturen, är silkeslen mot huden – och den lyxiga looken gör sig perfekt till de allra flesta sovrummen.”

Påslakanset från Ogland, mer info - köp här (länk till Ogland). 

Julklappstips 2020: påslakanset av ekologisk bomull.

LÄS MER: Experten: ”Så shoppar du ekosmart under säsongsrean (gynnar plånboken och miljön!)” 

3. Vacker ring med pärlor

”Jag ska gifta mig i sommar och drömmer då om att bära denna vackra, tidlösa ring av guldpläterad mässing och med sötvattenspärlor. Ett smycke som känns både klassiskt och modernt på samma gång!”

Ring, Cornelia Webb. Mer info - köp här (länk till Cornelia Webb). 

Julklappstips 2020: ring med pärlor.

4. Tidlös konst av Elin Krönström

”Konst som träffar rätt är en perfekt present. Jag pratar om den sortens konst som inte speglar trender, utan känslor. Elin Krönström gör just sådan konst, och nu har hon släppt ett samarbete med oss på Damernas Värld (vi är ofantligt stolta!)”

Tavla, Work Out av Elin Krönström. Mer info - köp här (länk till Noa Gallery). 

Julklappstips 2020: tavla med ram.

5. Ribbad cardigan från Bite Studios

”Ekologisk bomull och silke är en duo som du aldrig kommer att tröttna på. Mjukt, följsamt, vackert – och bättre för naturen (i alla fall vad gäller denna tröja från Bite Studios). Jag bär denna ribbade cardigan till ett par jeans i mörk tvätt och klassiska läderboots.”

Tröja från Bite Studios, mer info – köp här (länk till Net-a-Porter). 

Julklappstips 2020: ribbstickad tröja.

6. Genialisk 4-i-1-väska

”Stilren, multifunktionell väska från svenska Buvky som kan användas som både axelremsväska, magväska, clutch och plånbok. Lädret är av europeiskt ursprung och väskan är tillverkad för hand i Portugal. Att kunna bära en väska på mer än ett sätt känns väldigt modernt och nutida – enligt mig är det här den perfekta vardagsväskan för de dagar då man bara vill ha med sig det viktigaste.”

Väska från Bukvy, mer info – köp här (länk till Bukvy). 

Julklappstips 2020: multifunktionell väska.

7. Multifunktionellt, ekologiskt smink

”Medan stora delar av skönhetsindustrin snurrar allt snabbare går takten hos (M)anasi 7 i naturens gång – långsamt och hälsosamt. Manasi betyder känslig person på sanskrit, och att det ekologiska sminkmärkets namn slutar med en sjua är ingen slump – sjuan står för de sju ledord som alla är en del av (M)anasi7:s manifest, som kretsar kring hållbarhet.”

All over colour i färgen Densuke, (M)anasi7. Mer info – köp här (länk till (M)anasi7). 

Julklappstips 2020: multifunktionellt smink.

8. Stilren glasskulptur

”Ett konstverk som piggar upp i hemmet och adderar något kul till inredningen. Trots sin starka, koboltblåa färg så är detta en inredningsdetalj som jag inte hade tröttnat på i det långa loppet – tvärtom hade jag älskat att spana in den dagligen!”

Skulptur Oh My från Swedish Ninja. Mer info – köp här (länk till Designtorget). 

Julklappstips 2020: glasskulptur.

9. Gåvokort från GoClimate

”Har personen redan allt hen kan önska sig? Satsa på ett presentkort där du ger bort från en månad, upp till ett års, klimatbalansering. Genom att köpa ett gåvokort hjälper du till att finansiera certifierade klimatprojekt för att balansera upp det genomsnittliga klimatavtrycket i Sverige om 9,68 ton CO2e/år.”

Gåvokort från Goclimate, mer info – köp här (länk till Goclimate). 

Julklappstips 2020: gåvokort för miljön.

LÄS MER: Din guide till hållbar skönhet – etik är det nya eko 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + solskydd & necessär för endast 199 kr. Köp nu!