Vilken klänning är snyggast? Rösta och vinn pris!

Inför varje Guldknappengala sedan 2003 skapar vinnaren en specialdesignad kreation till DV:s modechef Martina Bonnier. Kreationen görs i ett enda exemplar, med några få undantag. 

Martina Bonniers exklusiva Guldknappen­garderob innehåller klänningar från bland annat Carin Wester, Rodebjer, Tiger of Sweden och från förra årets vinnare Hope.  

Nu öppnar Martina Bonnier sin unika Guldknappen­garderob, som är en bit undangömd svensk designskatt, visar upp de vackra kreationerna och berättar om dem. Vilken designer eller vilket märke tycker du har gjort den finaste klänningen? Rösta på din favorit på Damernas.se!

1. Odd Molly
2. Hope
3. Ann Sofie Back (2007)
4. Carin Wester (2009)
5. Acne (2004)
6. Rodebjer (2005)
7. Tiger (2003)
8. Lars Nilsson för Nina Ricci (2006)

Martina Bonnier om klänningarna ...1. ODD MOLLY
"Klänningen är gjord i en typiskt Odd Molly-spets. Jag blev förälskad i spetsen och med den utgångspunkt bestämde vi oss för att göra en riktig aftonklänning med släp och tyllkjol. Det blev en riktig prinsessklänning". 

2. HOPE
"Hopes Ann Ringstrand och jag jobbade nära i arbetat att ta fram denna klänning. Vi skissade på en enkel klänning med en liten festtouch, och till sist kom vi fram till volangerna som finns på baksidan av klänningen. Det blev enkel klänning med en festtouch som kändes nära Hopes eget tänk. 

3. ANN SOFIE BACK
Ann Sofie Back hade en väldigt bestämd åsikt om hur klänningen skulle se ut. Den är asymmetriskt knäppt och hon gjorde den efter en modell som fanns i kollektionen, men i lurexglittrigt tyg. Jag bar denna kreation tillsammans med våfflat hår, så det blev en discoklänning. 4. CARIN WESTERDetta är en av de mer svårburna klänningarna. När jag såg den första gången såg den ut som en trasa, eftersom skärpet var som en sjal, det var öppet mitt på magen och det var blixtlås hela vägen på framsidan. Carin bestämde sig för att jag skulle klara att bära upp den, och hade rätt. Hon gjorde det på rätt sätt, och jag kände väldigt elegant. Klänningen har ett fantastiskt släp och är en riktig showpiece. 

5. ACNE
Den här klänningen har en väldigt speciell ryggringningen som går ända ner till svanskotan, otroligt dramatiskt. Jag älskar ryggringningar, jag tycker att det är så snyggt. Klänningen är väldigt avslöjande, men samtidigt enkel. 

6. RODEBJER Rodebjer.
Denna klänning är en variant av en av hennes mest sålda klänningar som hon gjorde i ett annat tyg. Just det året var det också väldigt inne med lila. 

7. TIGER
Sofia Gromark Norinder gjorde den här klänningen. Jag minns att det var kvällen innan visningen, och Sofia sätta sig vid symaskinen och bara sydde. Klänningen har massor av volanger, är helt ofodrad och har råa sömmar. Till klänningen bar jag lårhöga, svarta stövlar. Det blev väldigt effektfullt. 

8. LARS NILSSON FÖR NINA RICCI
Jag fick komma till Paris för att prova ut den här klänningen, det var the old fashion way. Jag kom in i showroom, och den ena sömmerskan efter den andra presenterade olika aftonplagg. Jag fick gå the grand tour runt i showroom och valde till slut den här klänningar. Den har couturespets som ligger i riningen och chiffongtyg som rör sig vackert.

Fill out my Wufoo form!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård från Emma S för endast 199 kr. Köp nu!