Och vinnaren av Guldknappen 2011 är ...

... Dagmar!

Inspirerade av sin karismatiska farmor Dagmar och med grundidén att skapa kläderna de själva saknade startade systrarna Kristina Tjäder, Karin Söderlind och Sofia Wallenstam sitt eget klädmärke.
Sex år senare är succén ett faktum. Dagmar har utvecklats till ett populärt klädmärke med stort miljöetiskt tänkande och hög modegrad.
Deras plagg älskas av medvetna kvinnor i alla åldrar och nu vågar systrarna hoppas på att deras klädmärke blir ett livsprojekt som får leva kvar i många generationer.

Motivering Guldknappen: 2011 års Guldknappenvinnare vänder sig till en generation av inflytelserika kvinnor, yrkeskvinnor som värdesätter kvalitet och hållbarhet men absolut inte vill känna sig tråkiga. Från en kofta inspirerad av en omtyckt farmor har de lyckats utveckla en hel kollektion som erövrat svenska kvinnor och nu väntar världen. Juryn har imponerats av hur företaget föredömligt lyckats förena miljöetiskt tän­k­ande med hög modegrad. Den trettionde Guldknappen går till Dagmar, ett modernt företag som vänder sig till den samtida kvinnan med koll.

Stort grattis, Dagmar!

Dessa var nominerade till Guldknappen 2011:The Local Firm
Diana Orving
Ida Sjöstedt
Nakkna
Dagmar
Whyred 

Foto: Andreas Johansson

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + solskydd & necessär för endast 199 kr. Köp nu!