Foto: Lina Eidenberg Adamo

Möt vår nya bloggare – Damernas Världs skönhetsredaktör Maria Ahlgren!

Skönhetsredaktören Maria Ahlgren ansluter till Damernas Världs härliga gäng med bloggare! Vi har tagit pulsen på Maria – som avslöjar vad hon kommer bjuda på i bloggen, vilka som är sommarens hetaste skönhetstrender och varför alla borde äta sin hudvård.

Hej Maria, välkommen som bloggare på Damernas Värld! Hur känns det?

– Som ett enda stort ÄNTLIGEN! Jag har längtat.

Vad kommer du bjuda på i din blogg?

– Jag vill att bloggen ska vara som en inbjudande godispåse för skönhetsintresserade. Inga pekpinnar eller strävan efter perfektion, bara pepp och mys. Skönhet ska vara härligt och kravlöst. Det blir massor av hudvård eftersom jag är besatt av hud, produktrecensioner, recept på beautyfoods och kanske ett och annat sammanbrott över förminskandet av typiskt kvinnliga intressen.

Kan du berätta lite grann om dig själv?

Maria Ahlgren i sheetmask från Estée Lauder.

– Jag är skönhets- och hälsoredaktör på Damernas Värld sedan snart två år. I grunden är jag journalist, och gled mer och mer in på skönhet under de fyra år som jag bodde i Japan. Skönhetskulturen i Asien är gigantisk och fascinerande, och jag kände att "Wow! Det här är mitt ämne".

– Privat är jag 37 år gammal men blir fortfarande leggad på systemet, fru till Christoffer och mamma till Vera, 7 år. Jag är stolt Skånetös, men bor i Stockholm.

LÄS MER: Maria Ahlgren guidar till sheetmasks – nya stora skönhetstrenden från Asien

Vad är det som är så härligt med skönhet?

– Det korta svaret: Det får oss att må lite bättre, både som flärdfull distraktion och som problemlösare. Folk som avfärdar skönhet som ytligt flams (eller ännu värre "tjejigt trams") vet inte vad de pratar om. Skönhet är kemi, psykologi, sociologi, ritualer, mystik, konst och en utmärkt samtidsspegel.

Maria med sin bok "Beautyfood – 85 recept för skönhet inifrån". Foto: Charlie Malmqvist

Du har precis släppt en bok också, berätta om den!

– Min bok Beautyfood – 85 recept för skönhet inifrån är en ny typ av kokbok som handlar om mitt stora intresse – god mat som del av skönhetsrutinen! Alltså inte avokadomasker på huden, utan vad sagda avokado och andra matvaror gör för huden när den kommer in i kroppen. Recept som boostar huden och håret inifrån helt enkelt. Jag har kokat ihop över 80 – megagoda! – recept som beautyproofar alla veckans matscenarios, dessutom innehåller boken också en A till Ö-guide till alla skönhetskökets råvaror; vad de gör för vår beauty och hur de kan användas.

LÄS MER: Därför ska du äta din hudvård (och 4 grymt goda beautyrecept!)

Vilka skönhetstrender anser du är sommarens viktigaste?

Favoritpaletten för läpparna från Nyx.

– "Come as you are", nu suktar vi efter det ofixade, som är raka motsatsen till Instagram-perfekta vinkelbryn och överdriven strobing. Naturlig bas, ljusa bronzepuder som signalerar weekend på landet snarare än en vecka i St Tropez, och korallröda läppar.

– Persikonyanser är också helt rätt, såväl i håret, som på kinderna och på ögonlocken. Samma nyans på läppar, kinder och ögonlock är en tydlig trend.

Och till sist, vilket är ditt allra bästa skönhetsknep?

– Ät din hudvård! Huden är kroppens skyltfönster och den bästa investeringen för huden – förutom solskyddet – är käk som stärker huden inifrån. Och minst spf 30 varje dag, året runt. Det lärde jag mig under åren i Japan. Överlag är mitt skönhetsmotto "vad skulle en japanska göra?".

Klicka här för att komma direkt till Maria Ahlgrens blogg!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård från Emma S för endast 199 kr. Köp nu!