ANNONS

Innehåll från Weleda

Foto: Lina Eidenberg Adamo

Skönhetsexperten Maria Ahlgren: "Perfektion är otroligt tråkigt"

Syror och ansiktsmasker i all ära, men enligt skönhetsredaktören Maria Ahlgren är en minimal hudvårdsrutin den nya trenden. Maria tipsar om sin bästa multiprodukt och berättar om vad skönhet betyder för henne.

Skönhetsexperten Maria Ahlgrens största intresse och passion är just – skönhet. Framförallt beskriver hon sig själv som en riktig hudvårdsnörd.

– Hudvård är inte så komplicerat som man kan tro. Med rengöring, fukt, SPF och beautyfood kommer man långt.

Just få, men bra, produkter tror Maria kommer bli den nya trenden – så kallad ”skin minimalism”.

– Det är inte bara mer hållbart för omvärlden, utan också för huden som lätt tappar balansen av långa, komplicerade rutiner med tiotals produkter varje dag. Många hudar är idag överbehandlade av starka syror och hemmamixtrande, med följd att barriären blir skadad och huden mer känslig och stökig, berättar Maria.

Om man vill anamma skin minimalism-principen kan det vara bra med multiprodukter som har flera användningsområden. Marias favorit är klassiska krämen Skin Food från Weleda.

 Krämen Skin Food är en multiprodukt du kan använda på hela kroppen.

– Det är en kultprodukt som hängt med mig genom livet. Den har lagat mina nariga nagelband och räddat mina extremt torra händer många gånger. Jag använder den också som ansiktskräm på kalla vinterdagar och som highlighter ovanpå min foundation, den ger superfin lyster. Bara doften av Skin Food gör mig trygg, och tuben är så smidig att slänga med i necessären.

Addera beauty inifrån

För att huden ska må så bra som möjligt är det också viktigt att tänka på vad vi matar den med inifrån. Maria har skrivit två böcker om beautyfood – mat som optimerar hudens mående.

Vilket livsmedel är en riktig superfood när det gäller skönhet?

– Att välja ett enskilt livsmedel är omöjligt eftersom alla näringsämnen jobbar i synergi med varandra. Varje dag ska du få i dig en regnbåge av färgstarka grönsaker, gröna blad, bär och frukter. De är kraftfulla antioxidanter med olika egenskaper som tillsammans skapar stordåd i kroppen. Frossa i allt växtvärlden har att erbjuda och huden kommer tacka dig.

Maria påpekar även att beautyfood handlar om att addera mera, istället för att ta bort.

– Gammal dietkultur fokuserar på vad man ska utesluta och det tankesättet känns väldigt förlegat. Fokusera istället på vad du faktiskt kan lägga till. Addera mat med beautybonus till varje måltid och se glowet frodas.

Rimmar beautyfood med mat som även är bra för vår natur?

– Självklart! Beautyfood är till största delen vegansk. Att dessutom välja mat i säsong och mat som inte rest länge är inte bara klimatsmart, utan ger också maximal dos skönhetsnäring. Win-win!

”Aldrig varit en klassisk skönhet”

Maria har skrivit om beauty i 15 år, och för henne är skönhet lustfyllt och nyfiket – därför är det viktigt att skilja på skönhet och orimliga ideal.

– Så fort det handlar om krav eller förväntningar från dig själv eller omvärlden är det dags att bromsa och omvärdera, säger Maria och fortsätter:

– För mig är perfektion otroligt tråkigt. Jag har själv aldrig varit en klassisk skönhet. Mitt skönhetsintresse började med att jag sökte nya, kreativa uttryck med makeup eftersom jag ändå inte passade in i den tidens norm. Det får gärna vara lite skevt och knasigt, charmen ligger i de små egenheterna.

Weleda Skin Food:

• Näringsrik hudvård som motverkar torrhet. Huden blir mjuk och återfår sin naturliga lyster.

• Kan användas över hela kroppen, av hela familjen.

• Innehåller naturliga växtingredienser som ringblomma, kamomill och styvmorsviol, som traditionellt använts för sin lugnande och vårdande effekt på huden.

• Säljs bland annat på apotek, Kicks, Åhléns och Life.

• Prisbelönad och den självklara go-to produkten för stjärnor som Whitney Port, Victoria Beckham, Rihanna, Rosie Huntington-Whitley och Adele.

Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och Weleda och ej en artikel av Damernas Värld

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård från Emma S för endast 199 kr. Köp nu!