ANNONS

Innehåll från MSI

Ge hemmakontoret ett lyft – 5 tips du inte vill vara utan

Att jobba hemifrån har blivit vardag 2021. Det är inte längre nytt. Men hur uppdaterad är ditt hemmakontor egentligen? Har du ens en jobbplats i hemmet eller slår du dig ner i soffan? Oavsett hur ditt hem ser ut är det viktigt att ha ett effektivt och snyggt hemmakontor. Vi ger dig bästa tipsen.

Hemmajobb kan se ut på många sätt – med en laptop i knät i soffan och fortfarande i pyjamasbyxor på morgonmötet eller från köksbordet tillsammans med kvarglömda frukostsmulor. Men det kan faktiskt vara svårt att hitta motivation när man jobbar hemma. För att kunna arbeta effektivt kan ett eget hemmakontor vara lösningen. Här är 5 smarta tips på hur du skapar en inspirerande och stilmässigt snygg arbetshörna i hemmet. 

1. Hitta din plats

Först och främst, bestäm var i hemmet din arbetsplats ska vara. Alla kanske inte har lyxen att ha ett helt eget rum för kontoret, men avsätt då en viss yta i rummet för ditt hemmakontor – ett oanvänt hörn eller kanske i hallen. Att ha en plats för arbete är lika viktigt som att ha en plats för avkoppling. Det stärker arbetsmoralen och gör också att det är lättare att fokusera. När du hittat platsen kan du börja inreda och fixa.

2. Se över dina arbetsredskap

En laptop är hjärtat i ditt hemmakontor. Kanske är det dags att byta ut din gamla trötta laptop till en ny, snygg och effektiv? Fundera över dina behov. Sitter du vid datorn större delen av dagen? Välj en laptop med lång batteritid, så du inte behöver tänka på att ladda den stup i kvarten. Behöver du enkelt kunna ta den med dig på eventuella möten? Då är en lättviktig laptop det bästa du kan välja. Vill du inte tumma på stilen? Välj en bärbar dator som både fyller alla funktioner men också passar din stil. 

En elegant notebook som bara väger 1,29 kg och har en batteritid på 12 timmar är perfekt för en dag i hemmakontoret.

3. Skapa ett inbjudande kontor

Eftersom du ska spendera mycket tid i ditt hemmakontor, är det viktigt se till att du trivs där. Att skapa en mysig miljö för kreativitet och samtidigt ha allt du behöver till hands gör att du kommer känna dig mer motiverad att jobba. Ställ in ett doftljus, placera ut handkräm och ansiktsmist, ställ fram en vas med blommor.

Låt din laptop få stå framme.

4. Matcha prylarna med rummet

Låt din laptop matcha resten av inredningen i rummet. I dag är datorn ett lika vanligt inslag i hemmet som din spis eller soffa. Men vi kanske inte funderar lika mycket på dess utseende och hur den gör sig med resten av inredningen. Din laptop ska kunna stå framme, utan att det ser stökigt ut eller stör harmonin i rummet. Släpp tanken på en trist laptop. Riktigt snygga bärbara datorer i flera olika färger finns numera tillgängliga. Det är bara att matcha med ditt rum eller varför inte din klädstil?

Att kunna matcha arbetsredskap med inredningen skapar en harmoni och ett lugn – perfekt nu när det jobbas mycket hemifrån.

5. Använd väggarna

För att få plats med allt du behöver, och ändå behålla en stilren look, är väggarna suveräna. Väggfasta hyllor är knepet. Där kan du både skapa ordning med mappar, pärmar och riktigt snygg förvaring. Men också ställa upp gröna klängväxter, en vacker ram eller ljuslyktor. För extra elegant touch – använd även spotlights i hyllorna. 

 

Är det dags för en ny laptop? Kolla in MSI:s sortiment HÄR

Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och MSI och ej en artikel av Damernas Värld