ANNONS

Innehåll från L'Oréal

Så får du drömhåret med hjälp av ånga – steg för steg

Oavsett om du vill ha rakt, lockigt eller vågigt hår kan du skapa det hemma med det nya, trendiga stylingverktyget. Med hjälp av både värme och ånga blir ditt hår silkeslent. Vi guidar dig till drömhåret – steg för steg.

Silkeslent hår med hjälp av ånga och värme är enkelt att få med trendverktyget Steampod 3.0 från L'Oréal Professionnel. Jämfört med en traditionell plattgång går det dubbelt så snabbt att platta och locka håret med Steampod 3.0. Den gör dessutom 78 procent mindre skada på dina hårstrån än ett vanligt stylingverktyg. Resultatet blir välmående, glansigt och lyxigt hår.  

Steampod 3.0 är utrustad med en behållare som du fyller med destillerat vatten och den släpper ifrån sig ånga. Kombinationen av ånga och värme gör att hårfibern blir utslätad, redan vid lägre temperatur. Stylingverktyget har en inbyggd kam som gör att du slipper tovor och resultatet blir ett lyxigt och välmående hår, precis som om du hade varit på en salong. Med sin innovativa teknik är det bevisat att håret som du stylar tar mindre skada, än om du använder en traditionell plattång. 

Läs mer om Steampod här. 

Drömhåret – steg för steg 

Oavsett om du vill ha rakt, lockigt eller vågigt hår går det att skapa med Steampod 3.0. 

1. Skapa ditt drömhår 

Fyll vattentanken med destillerat vatten och ställ in värmen anpassat efter just ditt hår. Steampod 3.0 har heat control, så du behöver aldrig vara rädd att du ska skada ditt hår. När lampan slutar blinka kan du sätta i gång och skapa ditt drömhår. Om håret är nyduschat behöver du föna det torrt först. Borsta alltid håret noga innan du sätter i gång och stylar det.

Tips! För dig med grövre hår finns en produkt som förbereder och skyddar ditt hår och dessutom gör att ditt plattade hår håller längre. Steampod Smoothing & Repairing Cream applicerar du i fuktigt hår innan du fönar och stylar det. 

2. Skydda med serum 

Applicera värmeskyddande Steampod Smoothing & Repairing Serum, det är ett serum som gör håret naturligt glansigt och ger näring. Serumet innehåller bland annat avokadoolja och fungerar på både längder och toppar. 

3. Vågor, rakt eller lockar – allt är möjligt

Dela upp håret i mindre sektioner, gärna med hjälp av hårklämmor. Ju mindre sektioner du tar, desto mer precist blir resultatet. Välj om du vill ha Hollywoodlockar, vågor eller ett slätt och plattat hår. Allt är möjligt med Steampod 3.0. 

Dra varje slinga långsamt, från rot till topp. Pilarna på din Steampod ska peka nedåt. Detta går snabbt eftersom du inte behöver upprepa detta flera gånger, ett drag per slinga räcker. Låt håret svalna innan du borstar igenom det eller skakar det. Avsluta med en hårspray som ger stadga och glans. 

Tips! Om du vill ha mjukare lockar kan du med fördel borsta ut dem försiktigt efteråt. 

Steampod är skonsam mot håret och är 78 procent mindre skadlig än en vanlig plattång och två gånger så snabbare och smidigare.
Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och L'Oréal och ej en artikel av Damernas Värld

Aktuellt just nu