ANNONS

Innehåll från Klarna

Så lyckas du med nätshoppingen – guiden du inte vill vara utan

I år shoppar vi gärna på nätet – oavsett om det är kläder, skor eller accessoarer. Här är tipsen som hjälper dig att undvika felköp.

Det finns många fördelar med att shoppa på nätet. Förutom att du kan klicka hem de senaste modetrenderna var du än är, sparar du tid, tålamod och i bästa fall pengar. Med den här guiden får du veta hur du gör din nätshopping smidigare – allt från hur du förbereder dig till vilket betalningssätt som är smartast att använda. Lycka till med jakten på ditt nästa modefynd! 

Fundera vad du behöver – och var du hittar det

För att undvika felköp gäller det att ha koll på vad du exakt behöver. Gå igenom din garderob noga och se vad du behöver addera för att den ska kännas komplett. Välj sedan att endast surfa in på sådana webbutiker som har just det du är på jakt efter. Du sparar tid men framför allt minimerar du risken att fastna för något du kanske inte hade tänkt att du skulle köpa.

Jämför priser

Genom att göra dina köp på nätet har du även en större möjlighet att hitta varan till bäst pris. Det lönar sig att googla, ibland kan någon affär rea ut om det till exempel bara finns ett exemplar kvar. Passa på att googla fram rabattkoder eller registrera dig som kund, då kan du erbjudas en välkomstrabatt.

Psst! I Klarnas app kan du göra din egen önskelista med dina kommande köp. När de sjunker i pris får du direkt en notis i din mobil. Smart va?

Ladda ner appen till din smartphone så har du koll på dina köp, utgifter och kommande modefynd.

Dubbelkolla storleken

Nu under julrean, när det kan vara lite utplockat och storlekar kan vara slut, är det extra viktigt att du vet vilken storlek du verkligen ska ha. Felköp handlar ofta om att vi köper det som vi i första hand tycker är snyggt, att det är en storlek för stort kanske inte spelar någon roll. Men sitter inte plagget perfekt kommer du aldrig att använda det. 

Se till att alltid mäta dig ordentligt – materialet eller snittet på plagget kan göra så att det känns eller sitter helt annorlunda mot kroppen trots att det är ”din” storlek

Välj rätt betalningssätt

Betala hela summan direkt, betala senare med kreditkort eller faktura – eller kanske dela upp betalningen. Det finns många betalningsalternativ att välja på. Tänk så här: Betala direkt är smart om du vet att ditt köp är 100% rätt, som exempelvis mediciner som du vet att du behöver. Delbetalning är en bra lösning om det dyker upp en oväntad utgift, som när du behöver byta kylskåp och kanske inte har de pengarna precis där och då. Att betala senare med faktura är bra alternativ om du köper något du är lite osäker på om du vill behålla eller vill prova innan du lägger ut pengar. 

Håll koll på returerna

Kanske färgen på väskan var fel? Plagget satt kanske inte som du önskade? Trots att du gjort din research kan det bli felköp och då ska det vara enkelt att returnera. Tänk på att innan du klickar på ”beställ” behöver du ha kollat upp hur returen funkar. Vissa affärer vill att du betalar returfrakten, medan andra erbjuder gratis retur – eller i bästa fall att du kan returnera varan i butik. 

Klarna – gör shoppingen smidigare!
Hos Klarna hittar du flera smarta tjänster – allt från enkla betalningslösningar till guider och inspiration. Du kan bland annat göra dina egna shoppinglistor och bli informerad om rabatter och andra erbjudanden hos dina favoritmärken. Förutom detta sparar även appen ner dina senaste köp och påminner dig när det är dags att betala. 

Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och Klarna och ej en artikel av Damernas Värld

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård från Emma S för endast 199 kr. Köp nu!