ANNONS

Innehåll från HBO Nordic

Lögner, otrohet och mord – bakom fasaden på det perfekta livet

Grace och Jonahtan Fraser har det perfekta livet bland Manhattans elit och hög social status. Men ett dödsfall gör att den polerade världen rämnar för familjen – och hemligheter kommer fram ur dunklet. Det är handlingen i HBO Nordics kommande serie ”The Undoing”, men det finns gott om exempel från både fiktion och verklighet där ett till synes perfekt liv har dolt en livslögn.

Grace Fraser (spelad av Nicole Kidman) är en framgångsrik och vacker terapeut med hög social status. Hennes man Jonathan (spelad av Hugh Grant) är en ansedd barnläkare och deras son Henry guidas in den polerade världen bland Manhattans elit med hjälp av en av New Yorks finaste skolor och lektioner i klassisk musik. Deras värld i serien ”The Undoing” är en värld som många avundas, exklusivt för en liten utvald skara som passar in i mallen för hur man ska leva sitt liv. Det är en värld som i den uppmärksammade boken ”Primates of Park Avenue” beskrivs som en plats där mammorna anlitar stylister och makeupartister för skollämningar och som går på förebyggande botoxbehandlingar var tredje månad som en del i hålla upp den perfekta fasaden. 

Men ett dödsfall som skakar idyllen avslöjar en rad hemligheter, och familjen Frasers liv rasar samman. Saker som inte ryms i det perfekta livet kommer fram, vilket självklart får följder i deras polerade värld. Frasers sociala fall skildras i sex avsnitt av den flerfaldigt prisbelönta regissören Susanne Bier.

Temat med hemligheter som döljs bakom perfekta fasader känns igen från serier som HBO-serien ”Big Little Lies”, som likt ”The Undoing” har manus av David E. Kelley, där allt inte heller är som det först verkar och där otrohet, lögner och mord är centrala delar av handlingen. Men det finns också historier hämtade ur verkligheten där livslögner har utspelat sig i den så exklusiva miljön. 

Åtalades efter uppmärksammad HBO-serie

Ett av de mest uppmärksammade fallen handlar om multimiljonären Robert Durst, 77, som var huvudpersonen i HBO-dokumentären ”The Jinx”. Durst är ättling till en av New Yorks rikaste familjer, miljardärssläkten Durst, och han misstänktes länge ha varit inblandad i sin unga frus försvinnande i New York 1982, mordet på och styckningen av hans grannar i Galveston i Texas samt ytterligare ett mord. Han har hela tiden hävdat att han är oskyldig till alla anklagelser, men efter att dokumentärfilmarna fångade hans erkännande på band åtalades han för mord. Rättegången skulle ha pågått under våren men sköts på grund av corona upp till april 2021. 

Blåste eliten med falsk identitet

Ett annat uppmärksammat fall från nutid där saker inte har varit som de verkat är historien om 28-åriga Anna Sorokin. Under det falska namnet Anna Delvey utgav hon sig för att vara en tysk arvtagerska god för miljarder och blev snabbt ett hett namn bland New Yorks unga rika elit. Hon umgicks bara med de som räknades, bodde på lyxhotell, omgav sig med dyra designerväskor och kläder och betalade alltid notan för extravaganta middagar och festkvällar. Hon betedde sig som om hon var superrik och blev behandlad därefter, lade upp bilder på sitt liv i sociala medier och fick snabbt 60 000 följare. 

Men allt var en bluff. Någon förmögenhet fanns inte, inte heller någon fin familj i Tyskland. Till slut fick myndigheterna upp ögonen för henne och hon dömdes 2019 till upp till tolv års fängelse.  

”The Undoing” har premiär 26 oktober på HBO Nordic.
Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och HBO Nordic och ej en artikel av Damernas Värld

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxigt kit från Clarins för endast 199 kr. Köp nu!