ANNONS

Innehåll från Arla Kefir

Boosta frukosten! 5 hälsosamma tips

Dagen börjar vid frukostbordet och lika viktigt som det är att få en lugn och harmonisk start är det att få i sig rätt kost. Dessa fem hälsosamma tips hjälper dig att göra frukosten till en extra bra start på dagen.

När magen är orolig påverkas både din vardag och ditt humör. Ett sätt att få en bättre maghälsa är att se över sin kost. Med bland annat filmjölk som innehåller snälla bakterier och rikligt med fiber håller du magen i balans.

1. Satsa på fiber

För att magen och tarmarna ska fungera normalt gäller det att få i sig tillräckligt med fiber. Müsli, mörkt bröd och linfrön är toppen att äta till frukost. Du får en mättnadskänsla som håller i sig länge och en bättre maghälsa. 

En näringsrik frukost är dagens viktigaste mål, den hjälper dig att hålla blodsockret på en jämn nivå.

2. Håll koll på goda bakterier

Att fylla på med snälla näringsämnen är ett bra sätt för att hålla magen lugn hela dagen. En skål Kefir filmjölk till frukost är ett gott och hälsosamt alternativ. Filmjölken innehåller nyttiga och snälla bakterier som gör gott för magen och tarmfloran.

Fyll på med goda bakterier under dagen. En skål filmjölk funkar bra som lunch och mellanmål!

3. Kom ihåg vatten

Vatten är livsviktigt. Vatten återfuktar kroppen inifrån och hjälper till att transportera viktiga näringsämnen till kroppens alla celler. Därför är det bra att börja dagen med ett glas rumstempererat vatten. Det ljumma vattnet stimulerar matsmältningssystemet och de naturliga tarmrörelserna medan iskallt vatten kan chocka kroppens organ i onödan.

4. Testa hälsoshot

Små shots med näringsrika ingredienser behöver inte alls vara krångligt - tvärtom. Gör din egen genom att blanda 1 tsk vetegräs med vatten och citron. Vetegräset innehåller bland annat mineraler, enzymer och vitaminer. Dessa hjälper till att normalisera syra- och basbalansen i kroppen. Så genom att dagligen dricka en shot håller du hela kroppen i balans.

Förenkla din morgon genom att ha färdigblandade hälsoshots i kylen.

5. Boosta smoothien

Att göra smoothie till frukost är toppen. Det går snabbt, du kan variera den som du vill och den är lätt att ta med sig. Passa på att göra en som håller magen glad hela dagen. Kefir filmjölk är toppen att ha som grund i smoothien. Du blir mätt och får i dig goda bakterier som i sin tur leder till en bra maghälsa. Tillsätt frusna jordgubbar, banan och toppa med granola så håller du dig mätt länge. 

Vill du veta mer om Arlas produkter? HÄR hittar du hela sortimentet.

Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och Arla Kefir och ej en artikel av Damernas Värld

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård från Emma S för endast 199 kr. Köp nu!