ANNONS

Innehåll från Alcon

Pollensäsongen är här – låt den inte förstöra din vårlook

Aldrig förr har vi väl sett fram emot vår och sommar som i år.

Vi är alla överladdade på att hänga ute och njuta av både värme och sällskap.

Är du en av alla dem som plågas av pollen så känns det kanske inte lika härligt.

Här får du tips på hur du tacklar pollenplågan och bär upp vårmodet.

Våren är äntligen här på riktigt och stilmässigt är våren 2021 en riktig höjdare – vi vill visa upp en bar rygg, färgstarka läppar och en riktigt skimrade, glowig hud. Vad som inte alls ingår i trenden är dock rinniga näsor och kliande ögon. Men pollensäsongen har tyvärr redan tagit ett grepp om oss. Låt den förstöra din sköna vårlook – det finns lindring för dina torra ögon. Och supersmarta stil-knep. 

Säkra vårsminkningen

Känns det lönlöst att ens försöka dig på en fräsch vårsminking när ögonen kliar? Ett av de vanligare besvären vid pollenallergi är torra ögon

Själva allergin kan ge kliande och rinniga ögon, som är svåra att sminka och besvärar i vardagen. Men också antihistaminet, som du kan ta för att lindra din allergi, kan göra ögonen torra och irriterade. Inte så roligt när du vill vara vårfin. 

En lösning är smörjande ögondroppar, som minskar irritationen och hjälper till att fukta ögats tårfilm som smörjer ögat. Torra ögon kan bete sig på lite olika sätt, det kan svida, rinna eller kännas som att du har grus i ögonen. Det är både jobbigt och kan påverka din livskvalitet. 

En snygg makeup kan dessutom lätt bli förstörd av rinnande ögon eller att du kliar och gnider ögonen.  

Fyra tips för en stilren sminkning

Byt till vattenfast mascara! Så att du kan vara säker på att inget smetar. 

Använd alltid smörjande ögondroppar. 

Ha alltid ögondropparna i handväskan för att lätt kunna lindra torra, irriterade ögon. 

Fokusera på ögonbryn och läppar, stället för ögon. Stylade, tjocka ögonbryn är supersnyggt i vår. Läpparna ska ha bäriga toner, och gärna markerade linjer. 

Glow! Hud med superlyster är den absolut hetaste sminktrenden just nu. Satsa på lystergivande essence. glowstift och massor av fukt i din sminkning.  

Irritation i ögonen behöver inte bara vara pollenallergi. Det finns mycket som påverkar dina ögon och kan göra dem torra – du sitter mycket framför datorn, stigande ålder, hormonförändringar, antihistaminer, kontaktlinser med mera. 

Men den vanligaste orsaken är att något stör tårkanalen så att vätskan inte kan nå ut och fukta ögat, eller att tårvätskans kvalitet försämrats. Du behöver då återfukta tårfilmen som skyddar ögat. 

Det kan du göra med smörjande ögondroppar. Det finns olika typer av droppar för olika ögonbesvär. 

Systane® COMPLETE är universalögondroppar för alla typer av torra ögon och ger lindring i upp till åtta timmar. Även du som bär linser kan använda dropparna innan eller efter att du satt in linserna. Det finns alltså inga anledningar att inte att njuta av våren, det varmare vädret och din nya, fräscha stil.

Det här är Systane® COMPLETE

Systane® COMPLETE smörjande ögondroppar ger optimal lindring för alla typer av torra ögon, i upp till åtta timmar. Dropparna ger fukt och lipider till ögats tårfilm, vilket gör att de återfuktar och dämpar symptomen på torra ögon. Droppa 1-2 droppar i varje öga vid behov. 

Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och Alcon och ej en artikel av Damernas Värld