ANNONS

BETALT ANNONSSAMARBETE MED GSK

VISSTE DU DETTA OM BÄLTROS?

/
0980BFFE-EE55-4256-AB62-AEF391CA0C2A

Betalt samarbete med GSK gällande information om Bältros.  

Vad vet ni om bältros? Frågan är högst relevant för visste du till exempel att alla över 50 år har en ökad risk att drabbas oavsett om du har en aktiv livstil, tränar och äter rätt och att var
fjärde person över 50 år i Sverige drabbas?

Jag känner ingen som har drabbats men när jag fick frågan att upplysa er om risken och vad vet innebär att få Bältros tackade jag ja. Och nu när jag har läst på verkar det ju inte vara någon heja-heja diagnos att få direkt. Tydligen är det samma virus som ger vattkoppor som reaktiveras och utvecklas till hudutslag med blåsor och en brännande och stickande känsla.

238B4F7F-F059-43F8-BDB0-E420553754BA

Du kan klara dig relativt lindrig men du kan också få många år av svåra smärtor där ingen bot finns. Ren gambling med andra ord. Bältros framträder oftast på ena sidan av kroppen och i
takt med att vi blir äldre får vi också ett försämrat immunförsvar så risken att drabbas ökar. (Nu försöker jag verkligen komma på en enda sak här som skulle kunna vara till en fördel, men det finns förstås ingen).

En av de allra sämsta egenskaperna med Bältros är att det kan
ge nervskador som kan vara bestående flera månader och till och med år och där huden blir oerhört smärtkänslig för minsta tryck eller vindpust.

9674FB33-5E4C-461D-BBB3-5481CF98165A

Bältros smittar däremot inte då det redan är ett virus som vi bär på. Många verkar inte veta att det finns vaccin för oss över 50 år! Varför det är så dålig info runt detta är för mig obegripligt och en av anledningarna till att jag ville lyfta denna viktiga fråga.

Jag är ju nämligen av den sorten att kan man jobba preventivt och förebyggande ska man det och här finns en möjlighet att minska risken genom att vaccinera sig. Att undvika stort lidande i flera år om man har otur. Prata med en vaccinatör om du vill veta
mer om bältros och hur du kan skydda dig.

På www.vaccin.se hittar du mer information om bältros och kan även hitta närmaste vaccinatör.

För mer info: Klicka här

11

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00