ANNONS
PersonuppgifterCookies

HUR KÄNNER DU?

/
36D3054A-C414-4785-AB78-C31621E47ABB

Kan vi prata lite om det här vemodet som rullar in vid varje känslosamt läge efter man fyllt 45? Vad är det med detta gråtmilda tillstånd? Är det klimakteriet? Är det den smärtsamma insikten som börjar sjunka in på riktigt att vi inte ska leva för evigt och hur var det nu egentligen? Har vi gjort allt det vi velat eller är det åren som gått och som vi ser i våra långa barn, som gör oss melankoliska?

De är också vackra påminnelser om att livet är i ständig utveckling, vare sig vi vill det eller inte. Jag grinar för allt nuförtiden, det kan vara hur ljuset faller genom löven, en fånig TIK-TOK video där en katt räddar en fågel, eller bara av att se Lennox skor i hallen. Vad ÄR det med detta känsloläge? Och hur vet man att man inte bara är allmänt deprimerad?

Och det finns inget som väcker så mycket känslor som bilder av mig som barn. Hela känsloregistret åker hiss i kroppen och  det snörper till om hjärtat och så kommer tårarna och jag har ingen aning om vad det är som väcker så starka känslor.

Eller jo, förmodligen är det vetskapen om att det mesta av mitt liv är levt och att jag ångrar en hel  del. Såklart inte det jag gjort utan allt jag inte gjort.

Rätt mycket ångras faktisk och när jag ser den där tjejen med tofsar och glest mellan tänderna vill jag ta henne i famnen. Jag har kämpat så hårt i mina senare år, mycket mer än jag skrivit om här och jag har burit, min Gud, så mycket jag burit. Stoiskt  härbärgerat mig genom livet för att alltid vara till lags. Det gör mig ledsen. Och när jag ser henne på bild, så vet jag ju vad hon har framför sig.

12

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00