ANNONS

ACCEPTANS

/
2C53AD49-5062-4403-99F2-47AB8DA22897

Min vän Daniel ställde en fråga på sin Instagram nyligen. Hur många som mådde bra, var hyfsat lyckliga, glada, tillfreds. Och sedan delade han svaren anonymt förstås. Av tio svar var nio olyckliga. En skrämmande läsning. Jag har funderat en del på det där. Rent generellt är pandemin och dess effekter en orsak. Människor är oroliga, rädda och för många har livet förändras mycket.

För de som redan var ensamma har ensamheten blivit värre även om statistik vittnar om att man känner sig mindre ensam om man vet att fler är det, fenomenet som kan appliceras på de flesta våndor. Det är därför vi ska dela, berätta och öppna oss. Det gör att vi känner oss mindre ensamma om det vi nu bär på. Det finns alltid någon som har det värre vilket oftast ger perspektiv.

unnamed-2

Vi är inte så rustade för lidandet, vi nutidsmänniskor förstås. Och jag brukar förespråka att inte vara så på tå hela tiden. Vara mer förlåtande. Vi är så snabba med att slå på oss själva, de allra flesta av oss gör så gott de kan med de förutsättningar vi har. Och så växer vi i de där dalarna, fast det skiter vi i förstås när vi är mitt i dem. Men faktum är att vi lär oss av smärta och lidande. Det bär oss framåt, ger oss erfarenhet och visdom.

unnamed-1

Helgen… Hmm. Cathrine har kommit hem efter sin fem veckors semester på Sri Lanka och vill äta middag. Och så har jag en del jobb jag måste beta av. Intervjuer som jag gjort som ska skrivas, en krönika ska lämnas in senast onsdag. Det blir bra. Försöker att inte stressa upp mig i onödan, jag är ju en mästare på att ta ut oro i förskott, googla oro och en bild på mig kommer upp. Men, jag jobbar på att ändra mitt mindset. Det ÄR inte för sent att lära gamla hundar sitta.

1

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00