ANNONS

LUNCH-KVINNA TILL KVINNA

/
04BCE245-453D-4349-99F9-81392D2E474B

Fantastisk lunch idag med organisationen Kvinna till Kvinna. Var tredje kvinna i världen utsätts någon gång i livet för våld eller övergrepp. Kvinna till Kvinna vill nu uppmärksamma frågan, som under pandemin blivit ännu mer kritisk. Även under en högtid som den kommande julen, när samhället också stänger ner, ökar risken för att kvinnor utsätts för våld.

9F11AEE0-3499-4E49-9BF0-03D77331EF8D

Ett rejält uppvaknande

Vi pratade mycket om våldet mot kvinnor världen över och att debatten oftast landar i det politiska landskapet vilket gör att många får tunghäfta och kraft förloras. Kvinnorätt är en högst demokratisk fråga som handlar om mänskliga, grundläggande rättigheter.

Att få lyssna till organisationens ambassadörer Alexandra Pascalidou och Danny Ndow Norrby (Raserietpodden) var ett rejält uppvaknade. Att höra Alexandra berätta om sina resor för att träffa Kvinna mot Kvinnas partners som de samarbetar med i andra länder var otroligt.

CB5DE3CF-2D2F-4B57-AEDE-54B00347DC88

En engagerad Brita Zackari

Vi hade så bra samtal och önskar att alla fick ta del av den här timmen idag. Vackra N. 18 på Stureplan var platsen och kände mig både stärkt och ledsen när jag gick därifrån.

Vi måste stoppa världens farligaste jultradition – mäns våld mot kvinnor.

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00