ANNONS

Recept på sommarmat

/
IMG_6017

I kväll åt vi den här Godbiten efter ett recept jag hittat hos FoodJunki, Edita Renlunds Blogg. 

Jag körde en liten egen variant som följer.

Lägg smördegen på en form med bakplåtspapper. Vispa ihop ett ägg som du brer på smördegen, spara lite till senare. Ovanpå ägget kör du dijonsenap över hel smördegen.

Karamelisera lök, dvs jag tog rödlök och lite vitlök. Stek löken i smör och olivolja tills den är mjuk, tillsätt sedan honung och låt puttra. Under tiden skivar du zuccini tunt och lägger i ett bad av olivolja, salt och peppar. Skiva ett gäng tomater i små bitar och om du vill kan du addera lite soltorkad tomat ( det gjorde jag) kärna ur oliver och dela på mitten.

När löken är klar lägger du den i mitten på smördegen med tomater och oliver på. Runtom lägger du din zuccini. På toppen smular du generöst med fetaost, krydda efter smak och gör sedan ett knyte av det hela. Pensla med ägget som är kvar och kör in paketet i ugnen. 200 grader i ca 20 minuter. Ta ut och låt svalna. Skär upp i bitar och servera som tilltugg.

IMG_6018

Till det serverade jag sen en somrig sallad med svenskt matvete ( älskar det) marinerad kyckling, blandsallad, mozzarella, avocado, sojabönor och skivade jordgubbar. Alla blev mätta och nöjda.

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00