ANNONS

Bride Dos and Don’ts

/

Så himla roligt att bröllops säsongen är snart här! Ser framemot att träffa er alla. Här har jag samlat ihop viktigt information som är bra att ha med sig.

”Dos & Dont’s” inför eran stora dag!

Bride Dos

Hudvård
Alltid viktigt att förbereda huden med dina hudvårdsprodukter. Gör detta gärna några månader innan ditt bröllop. Hudvård är verkligen A och O! Här får du först och främst kolla om dina hudvårds produkter är anpassade för din hudtyp. Sminket sätter sig så mycket bättre när man har rätt hudvårds produkter.

Nyans på ditt läppstift
Hitta rätt läppstift/glans är ibland avgörande. Testa olika nyanser! Testa båda varma och kalla färger för att veta vad som passar din hudton bäst.

Behandling
Gå på en härlig ”Red Carpet” ansiktsbehandling för att få mer lyster och fukt. Detta gör man 2-3 dagar innan.

Don’ts

Testa nytt inför bröllopet!
Att experimentera och testa nytt inför bröllopet är ett nej från min sida exempel med röda läppar och sotade ögon. Följ inte trender, en trend ändras genom åren. En tidlös makeup funkar genom alla år. 

Contouring är en trend just nu men den här typen av manipulation kan se väldigt tung och hård ut under dag tid. Jag rekommenderar alltid att hålla allting rent och fräschat. Mjukt och naturligt! Jordiga och romantiska toner går alltid hem. Välj toner som du känner dig bekväm med! Kom ihåg att dina bilder kommer att visas i många många år. Tänk allting på tidlöst när du planerar hela din look!

Ska man använda solskydd?
En rekommendation är att inte använda sig av solskydd på bröllopet. Det kan göra så huden ser vit ut när man fotas med blixt! BIG NO!! 

Funderar du på att vaxa ansiktet eller dermaplaning?
Dermaplaning beskrivs som en exfoliering av ansiktet, med hjälp av en skalpell. Man använder sig av en vass skalpell drar längst hela ansiktet och får på så sätt bort döda hudceller och hår.

Är det detta något du planerar att göra inför bröllopet? Gör det gärna inte tätt inpå bröllopet! En del har dock vittnat om inflammerade hårsäckar i hela ansiktet efteråt. Samma sak gäller vaxning. 

Spraytan/Brun utan sol
Har du aldrig sprayat dig? då rekommenderar jag att du testar någon månad innan för att se hur resultatet kommer att se ut! För att få ett bra resultat görs en spraytan 2 dagar innan. Färgen hinner lägga sig och du hinner duscha en gång. Välj gärna en naturlig färg! 

En anna viktig sak är att inte sola i riktigt sol på ett par dagar innan, huden blir oftast lätt röd dom första dagarna. Allra finast är om du låtit den vara från solen i minst 2 dagar.

Dermapen/avancerad ansikts behandling Dessa typer av behandlingar bör planeras in ordentligt och inte nära bröllopet. Helst att man avslutar sista behandligen en månad innan bröllopet.

Besök hos frisören
Färga inte håret samma vecka som bröllopet utan gör det gärna veckan innan så har du möjligheten att rätta till ifall något går fel. Testa inte något nytt utan välj alltid vad som passar dig! 

Fransförlägning
Helst att ni inte har fransförlängning om ni verkligen vill ha det isåfall naturliga och inte dramatiska. En fransförlänging formar redan ögonen och det begränsar makeup artistens arbete. Man kan inte riktigt jobba fullt ut.

E8AD37BD-E994-4F33-972B-29CD5240EDFF

listan kan uppdateras då och då med ny info. Spara och dela!

1

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00