ANNONS

Inlägget innehåller annonslänkar

Rapport från karantänen

/

Måndagkväll levererade tråkiga nyheter när en i familjen testade postivt i Corona. Kan faktiskt inte säga annat än att karantänlivet suger, men tråkigast var nog att styra om exakt alla jobbplaner för närmaste 1,5 veckorna till att börja med. Igår torsdag skulle jag t.ex. styla på Gokväll, tisdagsförmiddag meddelade jag redaktionen om att jag inte kan vara med och att de måste hitta en alternativ lösning vilket de gjorde. Än så länge och förhoppningsvis under hela karantäntiden kommer jag hålla mig frisk.

Jag och min treåring som också är frisk hänger med varandra hela dagarna. Idéerna på aktiviteter efter fyra aktiva dagar sinar eller levlar beroende på hur man ser det.

Men idag bestämde vi oss för att ha ”prinsesskalas” som hon kallar det. Vilket innebär att hon sätter på sig sin favoritklänning som var en födelsedagspresent från hennes morfar och även en rävmask som hennes syster har pysslat ihop till henne. Jag klädde upp mig i min favoritklänning (H&M Studio SS21 Piratkollektionen) och fick tilldelat en princesskrona i blått. Prinsessfasen is real!

IMG_5399

© monika kichau

Vi bakade Hallonmuffins på förmiddagen och åt de med glass till efterrätt vid lunch på Prinsesskalaset.

”Mamma vi har slut på muffinsformar utbrast hon ” när vi skulle baka. Alltså egentligen har vi ju en bakform i metall för muffins finns i köket men hon menade pappersmuffinsformar. Personligen så gillar jag den mer rustika varianten när man klickar ut smeten i mindre bakplåtspapperark och trycker ner de i den där muffinsformen. Så blir det enklare att peta ur de ur formen dessutom.

På ett bakplåtsark så får man ut 8 bitar muffinsark. Receptet på våra muffins är

ca 12 Hallonmuffins

3ägg

2dl socker

50g smält smör

1 dl mjölk

3 dl mjöl

1krm salt

2tsk bakpulver

3dl frysta hallon eller andra valfria bär.

IMG_5405

© monika kichau

Vispa ägg och socker i bunke. Smält smöret och blanda med kall mjölk, rör ihop den ljumma vätskan med ägg och socker i bunken. Blanda i mjöl med bakpulver och salt i bunken med resten av ingredienserna. Portionera ut i formar och tryck ner hallonen. Bakas i ugn på 225grader i ca 15-18min. Florsockra pga snygg och för bra bloggbild (haha) och servera med vaniljglass. Detta var smaskigt i min mun vill jag lova!

IMG_5394

© monika kichau

Idag åkte en favoritkopp fram jag fyndat på loppis nära vår stuga. Älskar mixa vårt minimalistiskt porslin med färggranna tuppiga ting som denna ryska kopp.

XMK

2

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00