ANNONS

Chokladbruna toner i mitt hjärta och ett samtal om modets makt

/

Började veckan med denna business but casual look. Kostymen skulle kunna liknas vid kanske en 85% choklad. Köpte den förra året på Arket och verkligen älskar det chillaxade snittet på min suit. Bar två lager under kavajen, en greyige herrskjorta jag köpt second hand och en beige t-shirt. Sneakers förstärker den avslappnade känslan.

IMG_9846

© monika kichau

Vet inte om det är humöret eller vädret men november har känts ovanligt ljus denna höst, så lyxigt med soliga dagar. Mitt M-hänge från Céline hängande i byxhällan gillar jag starkt, ger absolut en personlig och upphöjd känsla till en basig kostymlook.

IMG_9843

© monika kichau

På tisdag höll jag i ett modesamtal  om ”Modets Makt” på Norrlandsoperan. Valde en outfit på repeat, fast den syns mycket bättre i bilden från i torsdags när jag gjorde TV. Samma kavaj som dagen innan fast då matchad med en klänning i brunt.

page0 19

Med anledningen av att operahusets skandinavienpremiär av Kejsarens nya kläder på lördagen så blev jag inbjuden att prata om modets makt genom historien, i samtiden och utifrån kostymerna som kostymdesignern Annsofi Nyberg skapat till föreställningen. Med mig i samtalet inför publik hade jag operaregissören Natalie Ringler. Berättandet av denna klassiska saga har Ringler tolkat till en modern saga med relevans i samtiden. Natalie är dessutom själv väldigt modeintresserad så blev det ett himla fint samtal om mode, och scenkostym på temat Modets makt.

page0 20

Så tillbaka till mina bruna looks. Brunt råkar ju vara otroligt hett just nu som trendfärg men jag har byggt upp denna samling plagg i min garderob över flera år och säsonger, och verkligen gillar varenda en av dessa plagg väldigt mycket.

Jag tror att det började med stövlarna (bild ovan), denna bruna färg på skor går ihop med så mycket, vilket min skomakare kan intyga om i mitt flitiga slit eftersom jag klackat om dessa stövlar 5ggr nu. Att se över vilka andra färger som dominerar i garderoben och om de matchar med i detta fall färgen brun var så klart avgörande till varför jag valde satsa på den bruna kostymen redan förra hösten.

Den bruna färgen är precis som svart neutral, men känns liksom mjukare och inte lika skarp i kontrast mot andra färger (förstå mig rätt jag älskar svart men nu har brunt en appreciation post här). Brunt gör sig även snygg till en annan bra basfärg nämligen (ljus)blå denim vilket gör att min kavaj från kostymen kommer till användning med den blå nederdelen. En annan färg jag har mycket av i min garderob är olika nyanser av grönt. Brunt och grönt är också en otroligt snygg kombo och därför känns varken brunt eller grönt som överflödiga matchningar i min klädsamling.

En anledning till att brunt är en bra basfärg som jag känner mig snygg i är för att den finns i mina egna färger så som i hår- och ögonfärg och hudton. Så om det är som nu att livet är hektiskt, jag behöver snabbt sätt ihop stilsäkra looks, då tar jag till min monokroma sida av garderoben då de bruna nyanserna harmoniserar väldigt fint ihop. Så mitt tips är att vilken färg du än väljer att snöa in på se till att det liksom mer underlättar än försvårar sammansättning av dina outfits, och att de matchar med andra plagg och färger du älskar.

XMK

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00