ANNONS

Kvinnokompassen

/

Träning

,

HERREGUD! Nu är det på riktigt! Snälla snälla håll mig i handen när jag lämnar detta projekt. Jag har i snart 2 års tid jobbat med mitt livs dröm. Att få skriva en bok. Av en kvinna för kvinnor men också för den medvetne mannen. För vi är här tillsammans. Kvinnor och män. Vi är enade.

Dock skiljer sig en sak åt- våra hormoner. Vi har en månatlig cykel som påverkar oss både fysiologiskt och själsligt. Dessa båda har jag förenat och förenklat baserat på den kunskap jag tagit till mig och egen praktiserande genom åren. Det har helt klart förändrat mitt liv. Förgyllt, förstärkt och gjort det till livet 2.0.

Du kommer att få en inblick i hur du själv kan styra ditt liv efter cykeln och jobba med den istället för emot den. Du får handfasta tips, snack om sex, träningsprogram , ritualer mm.

Jag talar om månaden som en kompass där varje väderstreck har sina göra och att inte göra. I mitten av allt är Grundkärnan. Dit du alltid vänder dig i första hand. Du kommer att få jobba med dig själv endel och lära känna din egen cykel. Är nästan avundsjuk på den resa du nu har framför dig tillsammans med boken!

Jag kan ju bara inte göra annat än att dela med mig av det. Till Dig! Jag vill ju att alla ska upptäcka magin i detta !

Boken finns att förhandsbeställa nu i de flesta nätbokhandlar och finns fysiskt 21 maj. I vår kommer jag se till att hitta på massa kul saker runt boken som vi alla kan dela . Ser så fram emot denna resa! Det är som sagt nytt och så spännande . Är lika rädd som glad ska ni veta så håll mig som sagt i handen.

Tack för att du ville läsa och vill du förhandsbeställa den eller lika lite kan du göra det HÄR

Ha en vacker dag fina du.

all kärlek !

ida

F36A2D20-F426-4650-BFCE-C55CDAA8FEA8
0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Helgen i bilder

/

Hej du vackra,

Skrev idag på instagram om att ta på sig sin krona. Att äga dagen som en Queen. Jo ibland behövs det. Ibland behöver man vara liten och gråta, klappa och tycka synd om. Men inte alltid ju.

Jag kan komma på mig själv med att hamna i tristess dessa grå tider. Gnälla lite väl mycket. Då måste jag säga till mig själv . SLUTA nu Ida. För vad som händer är att jag är som en negativ magnet som drar än mer negativa saker till mig. Då börjar jag helt plötsligt skylla på omständigheter fast jag i själva verket vet att det är jag som behöver förändra min egen inställning.

Så idag gjorde jag det. Haft en fin helg. Inget wow nånstans men ändå. Fasen va fint när man väl börjar lägga märke till tacksamheten i det enkla ändå.

Min helg i bilder kommer här :

3282300F-E1E0-4785-8E29-86B04D99A515

Fredagsmys i Dales Kök. Han lagade så mycket gott. Ingen aning om hälften men vi gjorde tabberaset på det =) Vi boostar oss extra med massa färg nu när det är grått ute. Drack en god en ekologisk riesling till det. Sedan kollade vi Karate Kid och jag somnade tidigt som vanligt. Sån partysessa =)

7CE073BA-A153-40D5-9EA8-E0824F2F8365

Lördag morgon smög jag upp innan de andra och tog en stillsam promenad vid havet för att andas. SÅ mysigt att sen komma hem med kyliga kinder och äta frukost. Det är liiiite ljusare liiiite längre nu. Har ni märkt det?

Sedan skulle jag cykla långpass på trainern hemma. Gjorde iordning barnen och skeppade dem alla till skidbacken och såg fram emot en tur på cykeln och en bra film på datorn. Vad händer då? Jo först krånglar cykeln. Sen går strömmen om vartannat. Efter knappa timmen gav jag upp. Kastade in handduken och åkte tilll Våxtorp för att köpa med soppa och bröd till skidbacken och äta lunch med mina gosisar.

Vad händer då 2? Jo. Kollar skyltar vid vägen och blir förvirrad om jag skulle svängt eller åkt rakt. Kör in i en plaststolpe och bilen går sönder! =(=(=(=( Jag stannar och börjar lipa såklart. Ringer Hunken som kommer som ett skott. Alltid med ett lugn och säger att det enda viktiga är att jag inte var skadad. Alltså den karln… Han är tamejtusan helt enorm!!!

320BAB83-76C6-4C6C-85FF-583BB38AEFB8

Man blir SÅ arg på sig själv ju!!! Men tackolov att det inte var någon människa eller djur som jag körde på. Jag behöver INTE läxas upp av er nu. Jag vet precis hur illa detta är och jag lovar dig att jag lider tillräckligt. Vill också visa alla delar. Att allt inte alltid går så jädra bra liksom….. Får nu förmodligen leva på nudlar ett tag. Ska in med den till verkstaden i eftermiddag…. Suck….

CFA99B24-DC50-48ED-BA38-0D41AF41D393

Blev mottagen med kärlek och värme på Vilgots bageri och satte mig ner med en kaffe för att lugna mig. Jag bara grät o grät….

08BEC484-4534-41D5-825D-03898DD343EB

Väl framme i backen sedan var det mysigt att se barnen ha så skoj. Daniel skulle också åka mer men höll mig sällskap och gav mig kärlek istället. Vallåsen ligger i Våxtorp som är 20 min från Båstad ungefär.

7E156B09-224C-4748-AE48-C70CDCD59206

Söndagmorgon. Tidigt långpass med Hunken som sällskap. Kolsvart halva vägen sen dimmigt. 16 km mysjogg och vi pratade om allt möjligt hela vägen. Så mycket att sen komma hem och äta lååååång frukost tillsammans.

850BD80A-CEFD-4330-9CBD-AD536E3A14BF

Sedan var det städ o tvätt på schemat. Kul. Njaea.. Jag tycker ändå om att pyssla lite utan att behöva tänka. Det är skönt när man inte måste stressa.

5519E02D-3343-4204-8B91-39A13343B67F

Sedan blev jag utbjuden på Brunch av den snyggaste jag vet.

A6CE94BA-86A4-404B-BCFC-B6E6658FC1F2

Så lyxigt. Bara vi. Charlie och Stella var med varsin kompis. 

9FCF2E11-E0AF-4774-81B9-548AFB3C1F5D

Älskar brunch! Sand har en gedigen sådan. Proppmätt =)

8D47C6E4-F205-486E-BAFF-1B9CC343E267

Avrundade söndagen med Yogaklass på Yogalito. En lekfull klass med armbalanser. Så kul!

0EEBE5EA-F8B7-4742-9F35-A0E699121A82

Kom sedan överraskat hem till hemmagjorda burgare med massa gott till. Detta är så gott! Istället för bröd- krispigt salladsblad.

Önskar dig en lysande härlig vecka. En vet aldrig när tråkigheter dyker upp så se till att unna dig lycka om du har den nu.

ps. imorgon släpper jag en BOMB 08:00 =)=)

Love love

Ida

4

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Tips för medveten närvaro

/

Det är så fasligt lätt att vara där på yogamattan eller inne i ett gott mode och tänka att man ska vara närvarande. Att man ska vara en god människa hela tiden. Mot sig och mot andra. Man är marinerad i oxytocin och vet precis hur man vill vara och hur härligt det kan vara hela tiden. Livet är lätt.

Så kommer där ett möte med en känsla. Eller kanske ett möte med en annan människa och POFF så är det löftet som bortblåst. Du kanske inte har fått sova ordentligt, ätit slarvigt eller har ett stresspåslag av något annat. Du hamnar i en situation där du inte alls ens minns hur det är att vara närvarande i kroppen. Du agerar bara från utsidan och med de snabba reflexerna som talar till dig genom den känslan du känner. Kanske oftast rädsla som mynnar ut i ilska.

Hur ska vi då komma åt denna närvaro? Hur kan man känna den oftare. Det är SÅ lätt men ändå SÅ svårt.

En enda sak ska jag ge dig som tips. För många blir pannkaka av alltihop. Du ska öva. Öva öva öva och vara just i närvaron så ofta du kan. För något du är i ofta kommer ju hjärnan att ha lättare att fånga upp och minnas. Något som till slut blir som en reflex. Du bara gör. Du bara kopplar in ett lugn, harmoni och tålmodighet utan att du forcerar.

Jag har praktiserat detta i många år och nu vid korta tillfällen känner jag att jag vinner den känslan. Att jag kan behålla lugnet i en situation jag annars hade tappat det i.

Dels handlar det om som jag alltid tjatar om- att ta hand om dina grundläggande behov. Men sedan också att öva på närvaro och lugn så ofta du kan. Dina djupa andetag, meditation, vila, koppla bort telefonen, stänga av tv och ljud och kanske promenera i skogen.

98084D51-1262-4B4A-AAF1-A99019E848BA

Älsklingsgos.

Igår tog jag och Charlie en kylslagen promenad i skogen. jag tog med mig telefonen men tog bara upp den för foto. Sedan låg den utan ljud u fickan och jag fick hejda mig för att inte fiska upp den i tid och otid. Men det hjälpte han till med min lille prins. Han styrde både Promenaden och samtalen. Han sa åt mig att lyssna till trädens knak, han talade om för mig vad han doftade och han sa att jag skulle stå där borta och få ljuset på mig så skulle han ta en fin bild.

8DD7A7BB-0EDB-423B-98AC-61E986D7C81A

Ljuset faller så fint som en strimma ovanför mig och ner till moder jord.

SÅ tacksam att jag har mina barn som påminner mig om att vara i nuet. Lika tacksam att dom ofta utmanar mig i att träna på att inte tappa det närjag möter deras motstånd…;)

Hoppas du får en närande och kärleksfull helg fina

Kanske en promenad i skogen med någon du älskar.

Varm kram Ida

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00