ANNONS
PersonuppgifterCookies

Träna med barn!

/

Familj

,

Träning

,

Hej du glade spelman!

Onsdag och livet leker i juni!? Här är det sådär väder och jag hoppas solen kikar fram nästa vecka när barnen har skolavslutning! =)

Herregud snart är de lediga en hel sommar och jag kan knappt bärga mig efter att få ha så mycket tid med dem. Fast jag vet att de har full agenda med annat. Jag börjar bli allt mindre intressant att hänga med så den lilla tid jag får gör mig så glad!

Något vi har tillsammans är att vi gillar att ha kul och träna! Lika mycket som vi alla gillar att gå på restaurang och äta en riktigt god bit mat. Stella älskar förrätt och Charlie han är en dessertkille;) Jag är nog också mer förrätt än dessert.. Tycker om att fika men inte att liksom äta masas sött och mastigt efter maten. Tar hellre en dessert med kaffe som en fika mellan målen isåfall.. Jaja.. Vi är alla olika .

Rörelsekärlek kallas jag det när jag vill få barn att komma igång med lekfull kondition, rörlighet och styrketräning. Just den formen av rörelsekärlek kan komma i olika former. Bara du kan veta vad du och dina barn mår bäst av och behöver. Vi i vår familj gillar att vara utomhus. Så allt som går att göra ute- gör vi! Det jag saknar och vill testa med barnen en dag är MTB i skogen. Det verkar superkul! Vi körde mtb i bergen i Schweiz i somras och älskade det! Dom var mycket kaxigare än den gamla tanten som är rädd att bryta lårbenshalsen =) Jag alltså. Japp.

I lördags körde vi hinderbana i Ängelholm, i söndags sprang barnen 10 km i Båstadloppet. En härligt aktiv helg. Däremellan vilade vi, kollade film, barnen spelade playstation, vi fikade och åt god mat. Helheten. Vi tränar inte JÄMT utan det handlar om 30-60 min om dagen men ger så mycket till hela dagen sen. Så mycket välbehag!

4A91DB0C-A2BA-418C-A446-321A8FDAE839

Hinderbanan i Ängelholm, Lingvallen är som en enda stor lekplats! SÅ galet skoj! Öppet jämt för alla. Man swishar ett bidrag till föreningen som håller banan så fin.

8939C84D-CE1F-4FC4-BA70-0AB064C9C541

Massa kul hinder.

224AE624-9DED-4B1B-943F-487D1E37ED53

Det stärker oss som familj att få jobba som ett team. Hjälpas åt allihop. Alltid är det någon som kan ett hinder och då kan den hjälpa de andra.

AAA8299F-0910-488A-AC09-A08E68735D9B

Utmanande med styrka och flås. Jag har träningsvärk på de märkligaste av ställen =)

A8E9890F-5D14-4DBF-A276-FE184158C7DC

Barnen är så sjukt smidiga och de ger sig inte i första taget. Så coolt att se kämparglöden.

7B358C33-8CC2-467B-9367-FECB0DCA3BA5

Charlie är helt enorm på denna monkeybar !

9A8A4E15-5BE6-47CA-95D2-E98BBE0BA162

Stellas paradgren!

D15F9049-C68D-4330-BBBB-7DA386E341A3

På söndag kväll blev det Hunkens pasta pesto och lax till hungriga magar.

I dagens samhälle vill många sätta det i två fack- överdrivet eller inget alls.

Jag, precis som jag lär mina barn, älskar mellantinget.
Att alla delar av livet ska få plats.
Att rörelsekärlek är något man belönar kropp och själ med.
Att mat skall njutas av och tanka kroppen full av energi för att orka.

Ja jag är mamman som ser till att barnen är i säng och sover 20;45. Ja jag är mamman som serverar grönsaker varje dag.
Japp jag är definitivt mamman som ser till att rörelse ingår varje dag och tiden vid skärm begränsas.

Ja jag är också mamman som äter glass med dem en sommardag , låter dem ha flera timmar skärm om dom är sjuka och beställer pizza när jag inte orkar laga.

Balans.

Men att tro att barn är sköra och mår bäst av att vara inne, sitta still och behandla som små porslinsdockor… nä det tror jag inte på.

Allt som jag vet att dom är kapabla att lösa själv låter jag dem göra.

Jag tröstar när de gråter, kramar dem när de är arga på mig , lyfter när de behöver och håller hemligheter som ingen annan behöver veta.

Jag vill skapa självsäkra , starka människor som ger sig själva kärlek i överflöd och en grundtro att allt är möjligt, att vara snäll är coolt och att respektera alla.

Att röra på kroppen med glädje och ha skoj skapar så mycket av allt det! Hur jag ser att gnistor tänds när de förstår att de kan!
För herregud som barnen kan!
Jag ligger nu redan efter! =) Båda spöar mig i allt. Allt! Å det gör mig ingenting.

Barn gör inte som vi säger. De gör som vi gör .

Å för alla er päron som inte har möjlighet att visa dem- uppmana dem med kärlek! Förklara att rörelse är ren kärlek in till kroppen och skicka iväg dem på alla ideella aktiviteter som finns. Ta hjälp av någon som kan ta med dem till träningar, ring föreningen , säg ”kan du hjälpa mig” . Det är en ära att få bära någon annan. Speciellt barn. De är vår framtid!

D60FBF38-5E35-4C1F-B3EB-1850ECC3D9AB

Känslan innan start på ett lopp. Den är sådär jobbigt skön. Man vill bara starta NU.. Men ändå fly liksom =) Såg exakt det i barnen hela förmiddagen =)

De fick välja själva vilken distans de ville springa i 5 eller 10 km. De båda valde 10. Jag lät dem avgöra om jag skulle vara med , om de skulle springa ihop eller var för sig. De valde mamman vid sidan och de var för sig. Gärna för mig! SÅ många lopp de stått vid min sida och peppat! Äntligen skulle jag få göra det för dem.

Jag hade elmoppen och körde runt och peppade dem längs banan. Köpte en påse godisnappar och en kexchoklad. De rök rätt snabbt eftersom jag erbjöd andra löpare längs banan av sockerkicken. Endel som såg lite trötta ut eller behövde en extra boost fick en . Jag vet hur ovärdeligt det är och hur bra det gör för sista knuffen prestation. Socker är livsfarligt och inte alls bra för hälsan men det är oslagbart bra för prestation =) Snabb kick.

Barnen gick i mål och de var båda så så så stolta över att dom klarat det! Charlie den lille spjuvern kom 9a av alla som sprang 10 km i båstad igår.

Hahah! Han är inte klok! Ändå var han som en Duracell efter lunch igen och cyklade runt i hela båstad med backar och lekte , spelade fotboll och hade kul. Gav dem båda rejält extra mål mat på kvällen och de somnade gott.

02444967-4922-4CF9-9AC9-D3081A315A5E

Charlie över mållinjen! Woho!

0D7D57F9-1374-47C8-9B59-422D423B8D93

Stella över mållinjen! Wiiii!

Idag fyller Hunken år. Ska fira honom ordentligt tänkte jag. Herregud som den karln sliter.

Hoppas din onsdag blir fin vännen!
Kram i massvis!

4

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00