ANNONS

Min morgonritual

/

Familj

,

Pepp

,

Hej du vackra!

Hoppas du landar fint in i helgen efter en vecka som kanske inte alltid blir som man tänkt men den liksom går ändå…

Ni är så många som frågat mig om min morgonrutin så nu delar jag den här igen. Gjort det förut men som sagt.. Vet att många undrar.. =)

När stressnivån är hög, så behöver jag än mer mina rutiner som jag vet att jag mår bra av. Min älskade Johanna Hector har så fint bjudit in mig att tänka att det mer är en vacker ritual jag ger mig själv. Det är nog också mer sanningsenligt. För att känna att man slaviskt måste följa en rutin kan lätt bli tvärtom.. Det blir en stress i sig och om man missar så anklagar man sig själv om blir arg på sig. En rutin/ritual ska vara tillgänglig, omtänksam och kärleksfull mot dig. Den ska hjälpa dig . Inte stjälpa dig.

Så jag ger mig , för det mesta. En ritual varje morgon som jag förlänger om jag behöver, förkortar om jag vill och tillåter den bli som den är. Den måste inte prestera eller leverera något åt mig. Jag låter mig bara vakna med den.

När jag gjort den några gånger så gör man det av sig självt och vet att även om det känns tungt innan eller i början så ger den mig alltid något bättre.

Med det sagt är inte min morgonritual ditt facit. Du kanske kan bli inspirerad och ta en liten del av den eller göra precis Din som du önskar.

Jag frångår den oftast helt på helgen om jag inte ska jobba helg. Då är det ju som en vanlig dag för mig fast det står något annat i kalendern.

Så helgen ligger jag gärna kvar i sängen och blir bjuden på kaffe, tidning och pussar.

Sedan en promenad till bageriet för att köpa färska frallor med Hunken och sedan äta lång frukost med mina godingar. Eller bara tar sovmorgon, strosar runt i huset med morgonrock o kaffe och tar varje minut som den kommer. Det är också viktigt i detta slaviska beteendet som endel av oss lätt kan ha. Att det måste göras massor . Dynamik. Som i allt annat. Det skapar magin tror jag.

1ED8C1E1-5674-4745-9C34-BAD482B71ED0

Att få gosa i sängen en stund. Helst att någon av barnen vankar och kommer o kryper ner lite. Mys!

Men… hur ser då min morgonritual ut. Jo. En drömmorgon mitt i veckan:

Vaknar 05:15 av klockan. ( lägger mig 21:00/21:15 så jag alltid får min sömn. Sover jag illa eller somnar senare går jag upp senare. Sömnen är a och o)

Tar på mig mjuka ej åtsittande kläder eller tassar ner i pyjamas.

Tvättar ögonen och sköljer munnen med vatten.

Kokar upp vatten som får svalna.

Pressar en halv citron i en mugg och häller i det ljumna vattnet. Eller några blad av färsk pepparmynta i. Det kallas levande vatten och mer om det kan du lära dig hos oss på Soulwork Club.

A376045B-EF26-4907-8074-9172887B0D97

Citronvatten. Drick helst med bambusugrör för att inte skada emaljen. Bra för rening av kroppen och balans för magsyran.

Dricker det på stående fot eller tar med det till yogamattan.

Tar med en kopp kaffe eller citronvatten till mattan.

Tänder ljus och min rökelse. Ofta Palo Santo. Kanske tar upp mobilen och lägger en instastories men måste tvinga mig att inte kolla mer på den. Ibland glömmer jag och vips har 10 min gått till att svara på DM, kommentarer etc.. Å jag är utanför kroppen igen. Så bort bort bort med mobilen! Den är så lömsk!.

A28300C8-D31B-480C-A3D4-83A4942679CC

Palo Santo. Köper på olika ställen. Googla något inköpsställe som passar dig. Röken från elden är renande, helande och lugnande

Låter doften från röken omsvepa mig , få mig att komma in i stämningen av att ge mig själv detta. Doften får mig ner i kroppen direkt. Att bli mer närvarande och känna mig lugn. Med det sagt är jag inte alltid överglad här. Jag kan vakna sur som en häxa och då tillåter jag mig vara det lite. Men vet att det blir alltid lite bättre om jag får vara ifred på min matta en stund.

Sätter på en mjuk spellista eller har det helt tyst.

Börjar med djupa andetag och svepande armrörelser som går över i barnets, katt/ko,kobra, dynamisk rörlighet höft och baksida samt säte. Om jag vill och har tid en solhälsning eller två sedan stående sidostretch och spinal waves. Det är en kort sekvens som tar 5-15 minuter.

85251F1D-8040-43CD-85FF-BC3DAFE98A44

Barnets position. Trygghet lugn. Outfit Röhnisch

Släcker ljusen och tar på mig träningskläder. Här har jag oftast en bestämd plan på vad jag ska träna men skulle kroppen säga något annat under stretchen så omvärderar jag den.

Ut! Helst i alla väder . Någon form av träning ute. Men ibland blir det trainern eller gymet inne. Ger mig dagens träning och är alltid hemma till 07:00/07:15 då jag behöver väcka barnen och göra frukost, få iväg dem till skolan och allt sånt som ni ju vet behövs…

Jag är då sedan den bästa versionen av mig själv. Jag har min mest kreativa och produktiva del på dygnet just på morgon / fm / lunch. Eftermiddagen tar jag hand om barnen, deras läxor, kör hämtar lämnar, knyter skor,  handlar mat, lagar mat, stryker, tvättar, fixar, donar…. och jobbar lite igen sen när de är på aktivitet. Kanske är jag klar med dagens jobb och kan ta en promenad eller yinyoga. Det sker sällan men en bonus när det väl blir så.

Så min dag delas in i 3.

Morgon- JAG Me-time. Bara det jag vill och för min skull.

25B65BB5-177C-430E-BB85-79C36CE68D37

Att få mysjogga och avsluta med dopp i havet. Helst naken. Alltså drömmen!

Fm/lunch in på em- JOBB. är oerhört effektiv när jag väl jobbar. Tar bara korta pauser med andetag och får gjort massvis om jag är i den fasen av min kvinnliga cykel. Är jag på väg in i sista veckan innan blödning är jag inte riktigt lika alert helt klart.

Sen em/kväll- FAMILJEN . Allt vad det innebär.

Så att få till min rörelse på morgonen är enda sättet för mig att hinna med det utan att känna stress. För på morgonen känner jag inte stress. Så att gå lägga mig i tid för att kunna sova mina timmar för att kunna ge mig den stunden är en present jag ger mig själv för att Jag vill. Inte för någon annan. Fast jag vet ju att alla som möter mig senare i mitt jobb eller min familj , får en trevligare Ida. Jag har fått det jag behöver för att vara tillfreds.

Så med detta sagt- gör det för Din skull.

Ingen annans. Pressa dig inte in i det och du kanske har möjlighet att ge dig din morgonritual kl 11 eller 17. Det spelar ingen roll! Alla är vi olika i hur våra liv ser ut och när vi vill ha den tiden. Morgonen är min. Men är du absolut ingen morgonmänniska- sluta streta emot det då. Ta den morgonen du vill ha för att bli den bästa du .

Ha en härlig helg nu älsklingar!

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@idabolsson
© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00