ANNONS

Så kan du springa längre !

/

Träning

,

Äntligen fredag!

Vi är ur covidbubblan och karantän plus en extra dag just in case. Känns toppen! Höll på att gå sönder där ett tag när kroppen var marinerad i bacillusker.

Idag ska jag njuta SÅ av att få gå till affären och få träffa min lillebror med familj!

Men innan dess skulle jag vilja ge med några råd inför helgen.

Men har ju oftast lite mer tid än på veckorna så det är perfekt att utforska lite längre träningspass. Är du en mysjogger som jag men kanske inte riktigt kommer upp i distans fast du skulle vilja ?
Lugn i brallan snäckan… jag har tipset!

Lör/Sön morgon. Vakna mjukt av dig själv.
Ta en kaffe i sängen och kanske en macka eller banan.

Sträck ut kroppen så den vaknar. Tänj o böj lite bara. Inte så knussligt hur bara att du stretchar dynamiskt ( alltså pulserar lite. Inte håller statiskt) i takt med ditt andetag.

Kolla vädret- klä dig efter väder.
Packa med vätska, någon energi ( en bars, banan, torkad frukt etc…)

Bestäm att du ska jogga åt ett håll i ex 40 min ( om din maxgräns innan kanske varit 69 min totalt ) Ta där en paus. Kissa i skogen, snacksa, knyt om skorna. Sen spring tillbaka samma väg .

Distans ska INTE pressas! Helst prattempo så bjud med en vän.
Se det hela som ett äventyr där ni utforskar omgivning och kropp samtidigt . Helt utan press !!! Som att du gör en lite längre trevlig aktivitet denna helg förmiddag.

Låt det ta tid. Bara att vänja kroppen vid att belastas lite längre tid.

Första ggn- öka 15 min mot vad ditt annars max är , andra veckan 20 min osv… Succesivt trappa upp det.

Om du springer trail är det absolut ide att bara tänka tid. Aldrig distans. Det är en helt annan belastning för systemet.

Så- boka nu in en äventyrslöp med en vän och se vad som händer. Jag kan iaf berätta hur spralligt glad jag brukar bli när jag överträffar mig själv och övervinner valda sanningar 🙂 Det gör gott i dessa grå tider.

Ha en fin helg

kram o kärlek

Ida

4BB1B546-5659-47BB-BC2B-FEB5F8D661DB

Jag skulle aldrig få uppleva Bjäres alla vackra slingor utan mina långpass . Det går sakta och fint . Bara ren njutning för det mesta.

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00