ANNONS
PersonuppgifterCookies

Träningstips på helg och semester

/

Familj

,

Pepp

,

Ny vecka på detta 2022 och jag är så redo att se vad året har att erbjuda. Eller … ta för mig . Vi måste ta för oss av det vi vill ha ju. Ingen annan vet vad du vill ha eller kommer att göra det åt dig….

Jag får ofta frågan hur vi som föräldrar får ihop träningen på semestern eller helgen.

Nu kan jag inte alls säga att detta är ett sätt som passar alla eller att det är så man ska göra. Jag delar nu bara med mig om hur vi gör och har gjort genom åren.

För det första- träning är min egen tid. Jag har sällan annan. Jag har inte så stort behov att lämna barnen för en spaweekend med vännerna eller åka iväg själv på saker. Däremot behöver jag en liten stund själv varje dag. Jag har insett att morgonen är den bästa för mig. Dels att få vakna till och för mig själv innan jag ska vara allt åt alla andra . Dels för att det passar rent praktiskt. Att barnen ändå sover eller vill morna sig mjukt. Praktiskt för att vi inte har så mycket bokat 5:30-7:00 på morgonen liksom….

När barnen var små och vi inte kunde lämna dem själva gick vi antingen omlott på morgonen eller så tränade någon av oss hemma på golvet, hotellrummet, altanen etc…

Oftast var de morgonpigga och vakna så vi tog med dem i vagnen på jogg eller kanske till en lekplats då dom fick leka och vi tränade där tillsammans.

När de senare blev äldre och kunde sova längre eller vara ensamma tillsammans på morgonen så går vi och tränar tillsammans. Eller iaf samtidigt och kanske ändå varförsig.

Nu är de så stora så vi är klara med vår träning innan de ens vaknat. Så äter vi frukost tillsammans.

Jag tror det gäller att hitta luckor när det passar familjen helt enkelt. Sen är träningen så oerhört viktig för att jag ska bli den bästa mamman så det blir värt att pussla lite . Jag kan anpassa mig till mycket men ingen får röra min stund med yoga/promenad/träning. Det är en av få principer jag har.

Det underlättar såklart att vi båda är morgonpigga och gärna lägger oss i tid. Vi sitter inte uppe och dricker drinkar på semestern när barnen somnat ( inget fel med det om man vill såklart!!) utan lägger oss hellre i tid och har morgonen själva i lugn och ro.

Kanske gav detta dig inspiration, svar eller bara insikt i att du kan själv välja hur du och din familj vill leva. Det är din rättighet.

Ha en fin måndag raring,

kärlek Ida

Soluppgång med min D

Jag är så skapt för mornar alltså . Älskar att starta en ny dag från insidan och tanka in och utsidan.

5

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00