ANNONS

Påminnelse om tacksamhet

/

Pepp

,

God onsdag fina själ,

Jag är inte Gud som ska frälsa dig och predika över pretentiösa levnadsråd. Jag vill bara dela med mig av tankar. Kanske för att jag tror på att vi alla har något att ge varandra och är tillsammans här på jorden med olika syften. Mitt kall är att få andra att kanske må en smula bättre. Så tolka mig rätt här nu…

Jag kan , precis som jag vet många andra, hamna i gnäll o ält. Speciellt när det blir lite mörkare årstid och man gnetar på med jobb och livets små motgångar. Det måste man få göra. Men sen får man också vakna upp och sätta punkt. Se det från lite annat perspektiv och fokusera på det man har också. Inte bara. Men också.

Man kan få vara less på något men tacksam för annat. Det finns båda delar. Inget måste förta det andra men kanske är det så att vi behöver både ock. Lite lidande för att se det som faktiskt är fint.

D41E565F-CAD6-451B-B52F-490676FB34DE

Att kunna ta långa djupa andetag vid havet.

Igår var jag på livsmedelsbutiken och handlade vardagskassen med mat. Precis som jag tycker jag gör nästan varje dag. Barnen äter oss ur huset nästan =) Bra såklart men kylen gapar mest tom…

En matkasse eller två blir alltid över 500:- . Då inget extravagant. Vi handlar rena råvaror och mycket grönt. Det är dyrt. Jag är då så tacksam att jag kan handla mat. Jag har inte alltid kunnat gå in på Ica och köpa det jag behöver. Jag har fått räkna i korgen innan, ibland lagt tillbaka något för att pengarna inte räckt till eller fått välja det billigare alternativet. Kanske är min erfarenhet av ”lidande” det som gör att jag också varje gång jag handlar mat är tacksam att jag har råd att betala.

Utanför sitter en flicka , 23 år från Bulgarien. Vi pratar alltid och hon kallar mig vid mitt namn. När hon var gravid köpte jag mat åt henne , när bebis kom, blöjor. Igår berättade hon att hon fått lämna sina barn, 1 och 3 år i Bulgarien för att åka tillbaka till Sverige för att tjäna pengar. Hon frågade om jag har något jobb åt henne för hon hittar inget. Hennes man jobbar då och då. Hon tjänar en bra dag 150 kr utanför butiken. Nästan allt skickar hon hem och köper mat för. Endel går till att spara till nästa resa hem.

Mitt hjärta går itu. Jag gav henne de 100 euro jag hade i plånboken och vet att det är mer än vad många kan ge, mindre än vad jag egentligen kan ge och allt däremellan. Det går alltid att vända på det åt båda håll.

Vad jag vill säga är att vi kan inte skambelägga hur vi agerar. Bara att vi gör något. Vi får både gnälla över våra problem och skänka en tanke åt andras problem utan att förminska våra egna. Vi kan vilja köpa en ny tröja ena dagen för att nästa månad vilja ge en peng till något ändamål som gör annan nytta.

Jag är idag SÅ enormt tacksam för allt det jag har. Att jag kan köpa den mat jag behöver till min familj, ge dem tak över huvudet och en varm säng att sova i . Att jag kan promenera vid havet för att rensa huvudet och fylla det med ljus. Att jag har en kropp som fungerar och att de mina är friska.

8C5DED24-7470-44CF-B4F9-55166B0BF859

Havet. Gör mig så lycklig

Med det sagt- alla kan inte göra allt. Ingen kan göra allt. Men kanske något. För dig kanske det är att bara Se en människa som behöver. Du måste inte alltid ge pengar eller saker. Ibland pratar vi bara jag och flickan. Ibland får hon en kram och någon gång en slant. Döm ingen. Minst dig själv för det du gör eller inte gör.

Ha en fin onsdag kära du!

All kärlek och tacksamhet

Ida

10

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00