ANNONS

Skogsbad på hösten

/

Träning

,

Ja nu är en riktig ruske-höst här och jag vet hur svårt det är att ta sig från insidan med värme o mys till den lite mindre trivsamma utsidan.

MEN. Att ge dig ut är hela hindret. När du väl är ute är det skönt och när du sedan kommer in… alltså JA! Livet! Att få känna kontrasterna mellan lite motig vind, regn, kyla, kladdigt, obekvämt och blött för att sedan omsluta kropp o själ i mjuka material och värme. SÅ fina kontraster!

Jag tycker man klarar sig fint med en bra regnjacka. Regnbyxor är såklart ett plus och om det Ösregnar kan det vara så att jackan leder ner vattnet mot dina byxor.

En sydväst ! Alltså vilken grej! En så bra hatt som skyddar knopp o fejja mot det värsta. Bästa jag har vid regn. Bara en sån sak gör att det öppnas upp för lite mer glädje att gå ut.

Tror jag bloggat om det förut men ville ändå få med det igen med en touch av hösten. Man kanske inte vill ligga ner då och titta upp mot träden utan då min vän… då Kramar man trädet !

Vad är skogsbad?

Skogsbad har sitt ursprung i Japan, där många kontorsarbetare på 1970-talet dog av karoshi, död på grund av utarbetning.

Som ett svar startade myndigheterna på 1980-talet Shinrin-yoku, som på svenska blivit skogsbad.
Idag finns ett hundratal officiella skogsbadsskogar i Japan, och fenomenet sprids fort över världen.

Det handlar i stort sett om att inte göra så mycket, utan fokusera på att vara.

Att långsamt och uppmärksamt låta dofter, ljud och känselintryck lugna ner kropp och hjärna.

Vad gör skogsbad för dig rent fysiologiskt?

  • Skogsbad minskar stressMinskar puls och blodtryckKemiska ämnen från träden (fytoncider) stärker vårt immunförsvar genom att öka mängden NK-celler

För mig är det inget nytt. Jag har badat , lekt, byggt kojor, sprungit, ätit, huggt träd och plockat mossa i skogen hela mitt liv.

Det syret som skogen ger finns inget annat som kan jämföras med. Det lugn du finner i skogen och den fullkomligt villkorslösa kärlek som den ger är magisk!

Jag kan känna som att det kryper i hela kroppen och så kommer jag sedan på – Aha! Jag har inte varit i skogen på ett tag. På med kläder för väder och ger mig ut. Det är som att mina lungor vidgas en decimeter och min själ smälter in i kroppens insida igen.

Låt skogen bli ditt mini-retreat. Ditt ställe att gå till för att få ro i själen, kanske hitta svaren eller bara tillåta alla känslor att flöda!

Gå in i en skog. Lämna gärna mobilen hemma eller på flightmode.

AF11AECA-3C43-4728-9EA2-FE473948E9C4

Syret i skogen nu! Wow! Packa med lite fika och sätt dig på en stubbe vetja! SÅ livsbejakande!
Jacka HM. Mössa Samsoe Skor On Running Tights Röhnisch

Promenera långsamt

Stanna till vid en plats och ta in alla sinnen. Dofta, lyssna, känn på marken, träden, bladen. Andas in den syrerika luften med hela dig och låt den fylla dig med lugn.

Krama gärna trädet för att känna dess kraft. Vid bra väder är det skönt att ligga ner mitt i skogen och titta upp mot trädkronorna och bara andas. Låta det som vill komma- komma.

A66DED2C-A8D3-45AF-A59B-00617C712AE3

Trädkram. Mysigt !

Skogsbada så länge du vill. Ge det tid. Skynda inte igenom. Låt skogen berika dig och fylla dig!

Ha en skön helg min vän!
Jag ska skogsbada i Öijared Resort med 22 vackra kvinnor på en träningshelg. Får du feeling- in och anmäl dig vetja! Vi har 3 platser kvar. HÄR

All kärlek

Ida

2

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00