ANNONS

Helgens drama

/

Familj

,

Hej mina små tossemajjor!

Så flög helgen förbi igen. Eller… den var ganska seg för mig om jag ska vara ärlig. Jag är alltid halv när Hunken är iväg. Älskar såklart att vara med barnen men det är något som fattas när han inte är nära mig. Så toktoktokkär i karln! Ikväll kommer han äntligen hem och jag kommer förmodligen klänga mig fast vid honom som ett klistermärke resten av veckan.

Ensamt blir det såna där stunder när barnen är iväg på annat eller vill vara ifred med sitt och jag har skurat köket, lagat all mat och vikt all tvätt. Jag kan såklart göra massa mer sysslor, jobba eller träna. Jag kan ringa en av alla goa vänner också ju… Men när det enda man egentligen vill är att dela de där stunderna med den man älskar är det svårt att hitta motivation till det.

Fredagen var det disco för båda. Stella hade förfest och Charlie tennis innan discot. De hade disco för lågstadiet först och för mellanstadiet sen. Så jag sprang som en tok mellan allt =) 22:00 slocknade vi alla som stenar. Jag hade larmat på i vanlig ordning och 03:30 går larmet! Någon pratar med mig i larmcentralen men det tar ett tag innan jag riktigt vaknar. Sedan kollar jag klockan, hör larmets tjut och inser att larmet gått i huset och det kan vara någon inne. Vad kan det annars vara? Jag ringer Daniel som urvalet svarar från nordnorge att han ska ringa vårt bevakningsbolag i båstad. Det känns som en evighet och Charlie vaknar. Jag spelar cool men bragar inombords. Vi har haft inbrott en gång innan och de länsade ALLT. Jag var helt säkert att de kommit tillbaka igen.

Till slut kom väktaren och jag var kvar på ovanvåningen , släppte in honom via appen och sedan när han gått igenom hela nedervåningen vågade jag mig ner.

Då hittar jag det fönster jag öppnat tidigare på dagen när jag cyklade på trainern inne och behövde luft…. Det stod på glänt och hade utlöst larmet. Puh….. Sedan tog det allt ett tag innan jag och Charlie somnade om. Stella sov som en stock genom hela dramat =) Hahah. Skönt för henne.

Sen tränade jag på mornarna för att vara hemma med barnen och allt roddande. På lördagen var det dubbla fotbollsmatcher och mitt hjärta gick itu av att inte kunna vara med på bådas. Jag valde Stellas denna gång och det är så härligt att se barnen köra på i regnet. De verkar inte ens märka det ju. Såna kämpar!

Lördag kväll var urmysigt med tacos (blev dock inte den bästa jag gjort men barnen åt med god aptit) och lite soffmys.

Söndagen var de båda lite snoriga och då blev alla planer för den dagen inställda och vi fick roa oss med att cykla i spöregn och plocka äpplen i Kattvik och baka bullar.

4414EF76-40AD-4E10-AD37-75DEC16300F2

Barnen plockade noggrant de godaste äpplena

Jag anade att äpplena skulle vara goda nu men alltså kyss Karlsson vilka äpplen!

Vi kunde inte sluta plocka. Alldeles klarröda och saftiga med en perfekt söt smak! 10 kg blev det så min cykelkorg skakade hela vägen hem i motvind och regn. Bad till högre makter att den inte skulle släppa i fästet =)

FD986052-F11B-4B14-8677-899FD056CFE1

Massvis med äpplen! Ville plocka 100 kg ! =)

E6B6FCD9-E4FB-41D1-91E8-B8E7E635628C

Kan varmt rek en tur till Kattviks fruktodling.

Stella gjorde äpplemos av sina äpplen och Charlie hade högra ambitioner att göra must . Men det blev äppelbitar med kanel istället.

Efter lite frisk luft kändes dom piggare igen men jag tvingade dem att ta det lugnt och verkligen vila upp sig inför kommande vecka. Jag frågade barnen snällt om jag fick gå på yoga vid 17. Alltså mina barn! ” Klart du ska mamma”. Så jag sladdade in på mattan i en full sal på Yogalito och njöt av Elins Fiery Vinyasa! Alltså JAG ÄLSKAR YOGA!!! Påminns varje gång jag gör ett ordentligt pass hur mycket denna form av rörelse ger mig. Att i takt med mitt andetag känna allt för en stund.

Medans jag var på yoga passade barnen bullplåtarna och när jag kom hem åt vi nybakat kanelbullar med kall mjölk. Alltså HUR gott är det inte ? Så mysigt. Sen kramades vi i soffan och såg en gammal klassisk 90-tals film med systrarna Olsen.

Det ÄR nyttigt att vara ifrån varandra och det ÄR så nyttigt att få vara ensam med barnen. Jag märker ju nu hur symbiosen i familjen blir lugn. Dynamiken i att vara tillsammans alla, var och en för sig, ibland halva etc…

Denna veckan bjuder på fullt ställ igen och avslutas med en jobbhelg i Halmstad.

Hoppas din vecka blir finfin!

Tack för att du vill läsa bloggis.

Pusssss

2

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00