ANNONS

Swimrun

/

Träning

,

Hallå kompis,

Ja men äntligen en helg. En vecka med lagom mycket jobb, smugit igång det men har ju båda barnen hemma än så det blir att jobba på en höft. De börjar skolan på onsdag och vi är alla pepp på det. Fast vanligtvis brukar jag LÄNGTA efter att få jobba ostört, laga lunch till bara mig och äta ostört, gå kissa utan besök på toaletten osv.. Men konstigt nog är jag som nykär i dem alla 3. Jag har älskat att vi spenderat hela sommaren tillsammans. Det finns inga roligare och det finns inga jag älskar att vara med så mycket som dem. SÅ tacksam.

Vi har hållit igång lite träning med barnen hela sommaren och en utmaning har varit att de skulle lära sig crawl. Efter deras egen önskan. Vi har tyvärr bara fått till 2 tillfällen men tydligen räckte bara en timme för att de båda skulle fatta grejen och crawla som gudar. De viner fram i vattnet och jag står med hakan nere när de vevar på i bassängen. Vi har en tjej som heter Caroline som är suuuuperduktig simmare som lärt barnen så oerhört pedagogiskt och bra. Hon är fenomenal!

99A0B315-30C8-4DAF-9DD7-6CD00EAB6914

Vi har våtdräkter speciellt för swimrun från Ark. Men det går såklart bra med bara badkläder också. KEEL är som en flytkudde man sätter mellan benen och håller dem stilla när vi simmar. Man jobbar alltså bara med armarna.

Så i torsdags när Challe va på fotboll o Hunken bortrest på jobb ringde jag hem Stella från en vän och sa- nu ska vi köra swimrun! Först blev hon livrädd och sa att hon vägrade. Sen lugnade jag henne med 2 meningar och hon satt på cykeln hem.

Vi kittade upp oss, jag visade KEEL , mätte ut lina ( jag har en runt midjan och hon hakas fast i den så jag liksom bogserar henne i havet) och stack ner till vår brygga. Vi vadade ut en bit för att få djup. Det är låååååååånggrunt i Båstad =) Sen gick jag igenom hur allt funkade och hon bara nickade och sa ja. Sen tjoff iväg. Jag stannade till några gånger för att se så hon mådde bra och det bara poppade upp ett stort leende ovan vattenytan =) Goa onge! Så vi simmade ca 300 m , sen gick vi upp på nästa brygga, joggade tillbaka till den första och körde ett varv till. Nästa sim pausade jag bara en gång. Hon ville inte pausa alls. Njöt av havets svalkande fukt och solen som sakta tog sig ner över Båstad. Jag fick gåshud och började nästan lipa. Här simmar vi i naturens vackra hav jag och mitt barn. Vi får uppleva kroppens alla funktioner och njuta av det i symbios med varandra.

SÅ SÅ enormt tacksam.

Detta vill hon och jag gärna göra igen.

Barn är så coola. Dom är så starka och modiga bara vi visar dem att de är det. Gång på gång bevisar mina egna och även andra barn hur mycket potential det ligger i dem och vilken enorm fysisk och mental kapacitet dom har bara vi låter dem visa det. Att vi tror på dem.

Tack som läste. Hoppas du får en fin start på veckan raring.

Kram Ida

2

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00