ANNONS

Billdal Swimrun just for fun!

/

Träning

,

Äntligen! Chans att få känna pulsen vibrera bland andra tävlingssugna själar på en startlinje en sommarkväll i juni!

Alla körde själva denna gång. Förutom vi. Swimrun är för mig en lagsport. Jag älskar just att man är ett team och gör det tillsammans !

Så det gjorde vi! Helen hade lätt kunnat komma på prispallen om hon kört själv men hon älskar sporten så mycket att hon hellre gör det av glädje tillsammans med lilla jag. Så ärad!

Det var som sagt en makalöst vacker kväll i Göteborgs skärgård och vi sladdade in med andan i halsen o båda barnen i släptåg till start. Ombyte vid bilen, kissandes i diket bredvid och såklart glömmer man då något… jag glömde mina öronproppar… som jag stannat extra på apoteket o köpt på vägen upp:)

Starten gick och snälle Anders, Helens man tog hand om våra små tills mamma o pappa kom. Så roligt att dom tog sig tid att komma o titta på oss ju!
Först löpning och Helen drog förbi nästan hela högen med mig i släptåg. Jag sprang för livet och halvvägs under de 700 m spred sig mjölksyran i hela kroppen som en ballong som svullnade upp inifrån. Fattar inte hur jag klarade att springa vidare. Måste varit adrenalinet och att jag så gärna ville känna just detta- att maxa kroppen lite. Kolla vad den går för liksom…

Väl i första simmet ligger jag som ett släp bakom bulldozern Helen. Hon kan banan utan o innan och hon blir ett med havet så fort hon dyker i. Det inspirerar mig att helt fokusera på att vara just så- ett med havet. Finns inte i min tanke om något annat. Jo att lyfta huvudet och andas då o då. Men hon styr vart vi ska och jag hänger efter.

Sen upp på hala klippor och över öarna. Inte en Stig så långt ögat nådde , inte en enda enkel i och urgång utan allt utmanande, hopp, klättra , studsa, springa.. simma…

Hela tiden kände jag kräkreflexer och fick svälja de vegetariska köttbullar jag tryckt i mig en timme innan. Inte bra att äta så nära inpå tävling! En lär sig så länge en lever..:)

Loppet var utmanande men jag kände mig oerhört trygg att ligga med lina bakom min Helen och vi peppade varandra hela tiden, såg till att vi hade det bra, checkade in med varandra och hjälptes åt när det behövdes. Sista simmat var vi fyllda av sjögräs från topp till tå och sprang upp som två sjömonster ur havet. Så roligt.

Att få gå i mål oavsett lopp är en mäktig känsla.Det är något speciellt att få klapp och hejjarrop och känna att man klarat något. Vi bryr oss inte alls om placering och tid utan att få genomföra något med lite jädraranamma, teamwork och glädje är vad som driver oss.

Jag hoppas och önskar fler kan våga prova denna sport. Den är sååååå rolig! Att känna sig ett med naturen och springa ömsom bara plumsa i och simma i öppet hav är magiskt! Lekfullt, upplyftande och frihetskänsla!

Längtar redan till nästa lopp. Augusti blir det Båstad- Torekov med min Helly Billy Bus!

Ha en fin dag raring!

Kärlek

Ida

8FA74ED9-750F-4BFF-BF88-8ACB21D2AE79

Helen redo vid start

E46F01C3-6B5E-474D-8F13-04124A764104

Helen, Anna-Karin aka Simcoachen och jag innan start. Så härliga tjejer som sprider glädje utan prestation men med kämparglöd i fokus. Ingen tävlan förutom en utmaning mot sig själv.

0EA43E6B-175A-416B-9995-E4DFE17AFD15

Det var varmt att springa igår så man längtade tills Simmen för att få kyla av sig.

3A52AC39-003B-4FFC-A115-964E50D15C78

Våra dräkter är från ARK där Helen är VD . SÅ bra dräkt för just detta. Jag hade slevas på för extra värme men det hade jag inte behövt igår. Var supervarm. Bild: Billdal Swimrun

D438D5E0-5778-41CA-9960-75E4D82521FF

Att få gå i mål med en frisk stark kropp och en kvinna jag älskar !

D97A1FCD-D2B0-4FFD-AA0C-98FE40CC1D02

Att få bli hejda på av den finaste tjej jag vet. Min Stella !!! I målgång stod hon med sitt underbara leende!

89D97D95-1A9A-40B3-B788-6C862F6EC3F8

Det gjorde även mamma o pappa som åkt hela vägen från Vara för att heja på oss.

DEF734F3-0DBD-48C8-9B3A-0BB5E8C10C4D

Martin och Daniel körde också som team igår. Det var Martins present till Daniel som fyllde år. SÅ snällt. Vi fyra – the Magic four!

0AE1AE9A-E40B-401C-920A-35F52D14CC6F

Efter loppet hängde vi kvar , snackade med alla som var där och åt lite. Hemma alldeles för sent så idag är jag allt lite sliten. Bild: Billdal Swimrun

FEFBFB92-3CCD-40D7-BCB1-2167CC11CB0F

Tack min lilla tössemaja Helen för att du vill tävla med mig. Just for fun! Placering? Ja vi blev typ 35e plats av 86. ( Stella i bakgrunden. Tror hon skulle busa och göra V ovanför mitt huvud =) Busonge.

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@idabolsson
© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00