ANNONS

I en tid om kaos

/

Johan Mattsson

Fina DU. Tänk som livet har sina prövningar och tänk så lekande lätt det också kan vara emellanåt .

Just nu är det mycket som sker runtomkring oss och jag ska inte vara ytterligare en hobby-expert och gissa mig till varför eller vad som kommer ur det.

Jag skulle bara vilja flika in här för att tala om för dig att det är så oerhört viktigt att du lyssnar in och accepterar det som är . Att du tillåter dig att inte veta. Att du låter känslor komma ur dig. Lev ut dem precis lika mycket som du kan få lov att leva ut glädje och kärlek i denna tid. För det går som en jojo upp o ner o fram o tillbaka just nu i kropp och knopp. Livet fortgår men ändå inte och man vet varken ut eller in… Å vet du.. Det är helt okej =) Du är helt okej precis så som du känner och är.Tänk också på att den du möter kanske har en helt annan dag än den dag du har inom dig.

Så med respekt och kärlek. Känn in och stärk upp. Men döm inte. Döm inte någon. Alla har sitt sätt att hantera kriser och det kan du inte alls påverka. Men däremot kan du påverka ditt eget sätt att bemöta och ta in.

Personligen jobbar jag just nu med att stärka grunden. Tanka,tanka allt jag kommer över. Däremellan låter jag känslorna löpa fritt. Som min älskade Johanna Hector så fint uttrycker sig ”Känslor är inte förhandlingsbara” . De behöver ut! Ibland med ord, någon gång med tårar, emellanåt med ett stormigt kalldopp eller en långsam mysjogg i skogen följt av ett vårskrik….

För mig är rutiner viktigt. Att följa dem för att få en trygghet. Jag älskar att veta vad jag ska göra varje dag och det går till slut på rutin. Jag är en människa som behöver känna mig behövd och älskad. Jag har stort behov av att jobba med hjärnan och lära mig nytt och alltid ha nästa projekt i pipeline.

Det har jag satt lite på paus ett tag och jag har då istället för första gången i mitt liv unnat mig ett långsamt tempo. Universums prövningar satte min grund i rubbning en stund. Min kreativitet som annars är gigantisk stängdes av. Jag har velat göra monotona uppgifter och ta i med kroppen. Städa, rensa, bära, greja… Så jag har gjort det. Sen har jag suttit o tittat på barnen och insett hur många gånger jag alltid är någon annanstans i huvudet när jag är med dom. ” mamma ska bara….” sen är jag där och då har dom tröttnat och hittat något annat. Jag har varit en supermamma och fixat o donat allt men jag har inte alltid tagit mig tid att bara vara där. Jag har alltid haft något mer att fixa med samtidigt som jag lagat mat, kört till tennisen och lyssnat på läsläxa.

Alltid 3-4 saker samtidigt för att hinna med….Nu är jag där varje dag efter skolan. Jag bakar deras favoritbröd ibland , tar med dem på cykeltur någon dag och lägger undan mobilen när de är nära eller bara busar med dem. Detta har öppnat för ytterligare en djupare relation och de talar om saker de inte gjort innan. Helt plötsligt blir jag involverad i allt som sker i deras liv utan att jag själv forcerar fram det och jag har lust att bara krama om dem och gråta av lycka. Jag har inte andan i halsen på morgonen utan kan hantera deras morgonhumör och låta dem gå glada till skolan utan att ha slagit ihjäl varandra medans jag vinkar av dem i hallen med raggsockor, yvigt hår och morgonkaffet.

Jag förstår att detta är en ynnest. Jag vet att många av er sliter som djur för att få ihop livet och jag är så ledsen om det påverkar dig negativt med mina ord. Men du ska veta att jag är oerhört tacksam för allt detta. Oerhört. Jag förstår att det är en ynnest. Därför vill jag också skriva om det för att det kanske ändå kan finnas någon som kämpar med dubbla känslor och inte riktigt vågar släppa fram att det faktiskt kommer något gott ur denna tid rent själsligt.

Min man och barnens underbara pappa sliter som ett djur just nu. Herregud som han kämpar med allt från alla håll. Jag är så imponerad av hans ork och driv. Karln är som en ödmjuk maskin i det han måste sedan som en varm nallebjörn när han är med oss. Han slits mellan att behöva rädda alla företag, projekt och anställda samtidigt som han känner att han missar tid med oss. Men vi hyllar honom varje dag och jag avgudar honom för allt det han gör och allt han är. Han är min idol.

För lite över en vecka sedan vände något inom mig och jag började känna mig lite klar med mitt zen-mode =) Jag fick upp ångan lite, mensen kom som en befriande känsla och jag kände mig mer tillfreds. Så nu har jag kommit igång med min kreativitet och den är lustfylld! Jag har behållt min närvaro och nu skall jag träna på att behålla närvaron och successivt skapa. Inte förta mig. Inte fortsätta stressa på i samma takt utan arbeta lustfyllt men inte nagga på grunden. Ge mig själv massa tid till sånt jag älskar, sitta o titta på mina barn tills de ledsnar och vara fylld av energi tills min Hunk kommer hem och boosta honom med allt han behöver!

Jag har förhoppningsvis lärt mig än mer om att man kan jobba/leva smart utan att fejda runt som en illbatting. Man måste inte vara med på allt överallt. Sedan att jag också blir en bättre människa om jag gör en sak i taget. Det är något jag verkligen ska ta med mig in i framtiden.

Så just nu är jag I full färd med massa nya roliga saker och idéerna strålar ut igen. Denna gången mjuka varma strålar utan någon press. Bara livslust som jag hoppas kan leda till fortsatt fina och roliga saker i mitt arbete.

Jag saknar kontakten med er mina fina följare och deltagare på event och det är till stor glädje jag har massa event inbokat till hösten och ber för alla gudar att dessa går att genomföra! Jag tror (läs noga att JAG tror) och vill tro att detta vänder nu. Att med sommarvågen kommer livet sakta tillbaka till oss alla. Men innan det måste vi tillåta oss allt som vill jobbas igenom. Under tiden är mitt bästa tips att faktiskt sysselsätta dig med saker.

Jag tror människan i alla lägen mår bra av att göra något. Inte stressa runt som en galning och göra allt. Men att sysselsätta kropp o knopp för att den faktiskt mår bra av det. Kommer då en känsla- ta den. Bearbeta den så som du behöver. Sedan sysselsätt dig. Med vad? Här kommer en lista på förslag:

Plantera om blommor, lära dig något nytt online, skriv ett brev till någon du inte sett på länge, rensa ur dina kökslådor, tvätta cykeln, gör egen müsli, mysjogga, ge dig själv en pedikyr, lär dig yoga online, slipa om staketet, hjälp en människa ur riskgrupp med något, ta en cykeltur med picknickstopp, organisera filer på din dator, städa ur din garderob och ge bort till någon som behöver, ta en promenad och räkna hur många olika träd som blommar, meditera, lyssna på en bra pod, gör en spellista med dina favoritlåtar, träna online hemma…. ja sen finns det såklart 493857 saker till men du kanske kan få lite inspiration här =)

Skickar nu all kärlek och lite till. Ta hand om dig och de dina. Gör det du behöver för att först må bra i dig och sedan om du har till övers- hjälp och stötta andra. Vi är alla här tillsammans.

All kärlek!

Ida

Johan Mattsson

Är så evigt tacksam för skog o hav just nu. Å att kroppen är frisk så jag kan mysjogga.

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00