ANNONS

Torekov Swimrun

/

Träning

,

Hej gänget!

Jo jag vet inte riktigt vart jag ska börja… Är fortfarande helt euforisk!

Jag klarade ett effing swimrun!!!! Allt tack vare Helen!

Jag skulle gärna skriva en raceraport men hon gör det SÅ mycket bättre !

Så här: Helen Wikmar aka @myfirstironwoman på instagram. En kvinna av stål men med största varmaste hjärtat! My wifey!

Racereport TOREKOVswimrun 19km löp 4500m sim. Ni vet. Popcorn, Cola, ledigt från jobbet….osv. Det här kommer ta dig ett tag. Den är inte som vanligt. Den är inte lika KÖTTIG. Den är mer ljuvlig. Hoppas jag kunnat förklara hur fin den här dagen var! Och att sådana här dagar borde man ha mera av. Nu kör vi!

Tänk för en stund att du skulle utmana dig bortom dina ramar, fördomar och boxar….”det här kan inte jag” ”jag är ingen knop-tjej” ”Jag har sååå dålig balans” ”nej jag kan inte springa…min kropp är lixom inte skapt för det”….”simning är inget för mig”….osv….Tänk vad du går miste om bara för att du TROR att det inte är något för dig….I tisdags slängde jag iväg ett sms till Ida- Nä men Ida vad säger du, ska vi ta och köra det där swimrunnet nu? Torekov swimrun på lördag?…Fick snabbt svar: Ja men det gör vi!! 

Va….skrev hon Ja? Helvete vad cool hon är. Den här tjejen vet hur hon skall utmana sig. Och gör det även om hon är livrädd till en början.

Jag hade inte sett över distanserna men tänkte väl att det är kanske 15km löp o 2km sim….Det visade sig vara 18,3 löp och 4,7km simning!!! Löpningen har Ida i sig och visste att det inte skulle bli några problem….men att simma 4700m utan att ha kört open water innan skulle nog bli tufft…Fysiskt visste jag att hon skulle klara det. Så länge hon inte fick panik och bara vevade på så skulle vi lösa 4700m tillsammans LÄTT.

Så mitt fokus blev att lugna Ida, få henne att känna sig OVERKLIGT astrygg innan så hon inte var så orolig inför första simmet…..

Vi smsade med varandra- Ida hämtar ut vårat start kuvert. Ska man bara ha en väst frågar Ida mig…Nej det är alltid två svarar jag…Varpå Ida ringer o säger att vi bara fått en väst…..Ooooppsss det stod tydligen i PM att det bara ska vara EN…My bad….Kanske ska läsa PM ändå….alla frågor som är så självklara för mig och så viktigt att Ida frågar mig…för jag har glömt…hur det var när jag skulle köra mitt första race….Tar man av skorna när man simmar? Vart har man dem? Får jag ha fenor? Vart är dolmen när man springer? Vad gör man med mössan när man springer? Vad har man under dräkten?

Jag svarade att jag löser ALLT. Glasögon, trosor, sport-bh och skor är det enda du behöver ha med dig.

Ida skrev att hon bara simmat 2200m som längst och att hon inte simmat i havet….

Jag skrev att jag drar henne i simmet, jag kommer vara hennes bogser båt, boj i bukten – DU BEHÖVER INTE OROA DIG FÖR SIMMET. 

Fick känslan av att Ida kände sig trygg med mina svar. Kände kanske att jag tog i lite…..men det var mest för att göra henne svinigt trygg. NOLL OROLIG. Jag hoppades innerligt att jag skulle kunna dra henne och att jag var så stark att vi skulle lösa simningarna lätt. På senaste simpasset med @simcoachen kände jag mig i bra simform…..bara att lite på den känslan.Jag löste all utrusning från @arkswimrun och hämtade en hel gäng med gel från @umarasports ??på fredagen pysslade jag en dolme och löste midjebälten och diverse swimrun gear från chatten på Facebook som jag har med 12 av mina swimrun polare som bor allihopa runt 800m radie ifrån mig❤️❤️Älskar det!

”Någon som har cord lina?” Inom 3 min har jag 3-4stycken som såklart har en rulle med lina hemma!!!Fick dessutom hemleverans – tack @hanna! Jag bor helt enkelt i paradiset????

På lördagen åkte jag tidigt ner till Båstad – maxvolym på högtalaren!!! ANDRA DAY -RISE UP. Alltid den. Alltid högt. Alltid tårögd o gåshud. Shit vad häftigt det ska bli och köra ett race med intentionen att Ida skulle få en mjuk och fin introduktion till swimrun, att koppla bort the shedevil i mig och plocka fram den andra sidan jag också besitter……ibland…om jag verkligen verkligen vill….LUGNA-HELEN.

Det är ju min tanke med alla race att jag ska ha dagsfest o asball men oftast lägger jag ju på KÖTTA, KRÄKS och ALL-IN stämning utöver de andra….Att pressa mig allt vad jag kan…jag älskar det! Men såg framemot att köra tvärtom idag….att få visa Ida hur magiskt swimrun är och att hon skulle få en kul o behaglig upplevelse❤️❤️ 

Jag sladdar in hos Ida kl 9, slänger ut kittet på golvet….Ida verkar otroligt lugn!! Jag är lugn också. Ser bara framemot dagen, är inte nervös överhuvudtaget bara glad att få rulla den här tävlingen med Ida! Vi klär på oss all utrustning – Ida frågar och jag förklarar…hur man gör med dolmen när man springer, vart man har paddlarna, att gelen lägger vi i kangaroo linnet, sleevesen ska sitta under dräkten, linan fäster vi här….Ida nickar och verkar hänga med på allt??Såg även framemot att träffa Maria och Sara vid starten! Vet att de har tränat mkt och var toknervösa för deras andra swimrun! Var dock helt säker på att de skulle bli pallen för deras del- och mkt riktigt krigar de till sig en andra plats!!!!!! Såååå inspirerande och häftigt!!!! Grattis tjejer!!! Vi blir körda av Daniel till starten i Båstad, han påminner mig om att hjälpa och ta hänsyn till Idas puls….Jag

brukar ju kallas ”Hetsarsson” och är en flitig påhejare och gillar att pressa folk att kriga sig till max….tävlingshetsen! Men idag är den sidan frånkopplad. Jag är så lugn. Ida kommer få sätta fart o jag kommer bara vara där för henne. Starten går, jag är van att trycka på som bara helvete så istället för att gå igenom olika sätt för att överleva spurten fokuserar jag på att lyssna på Ida…men jag får erkänna att kroppen ville så gärna rusa med alla!! Och jag fick kämpa emot signalerna som skrek KÖÖÖÖÖÖR FÖR FAAAAAAN!!!!!!! Nu var de Ida och jag, jag hörde att hon hade det lite tungt….påminde mig att det är Idas lopp! Vi kom till första simmet..800m….Nu gällde det!!! Tittade på Ida. Sa till henne. Veva på bara. Följ mina fötter. Och viktigast av allt – BLÅS UT. Ida såg lite orolig ut…men hon sa att hon var redo!! Jag tänkte att nu får jag fasen göra det här så jävla bra. Jag börjar veva….vänder mig om- ser bra ut….fortsätter efter 50m så kände jag att hon stannade….faan….drog ja på för hårt? Har hon panik? Jag vänder mig om…”Det är lite trassligt med den här linan” säger hon och rättar till paddeln och linan….”Så nu kan vi simma igen”…..okej……tänker jag….phew…vi kör vidare det går svinbra…vänder mig om flera ggr och ser hur hon den där galet inspirerande-starka-yoga-kallbadsbadande-livsnjutande kvinnan tar stora vevande paddeltag och hänger med så in i helvete!!!! Jag ryser när jag skriver det men jag rös ännu mer då!!!! Jag fortsätter piska på! Jag hade bestämt mig att alla simningar skulle jag KÖTTA utav bara faan. Utan att Ida visste om det. Och vilken fart vi fick!!!! Ida var helt grym på att veva på!! Vi kom upp på stranden och jag var så glad!!! Kanske gladare än Ida??!!!

Att det hade gått sååå himla bra!!!!!! Jag kramade om henne!!! Så jävla grymt!!! 800-fukkin-meter bara BAAAAM?????? Ida skrek till Daniel ”Jag vill ha nässpray” ????????sen sprang vi vidare??????Lugnt o fint! Pulsen var lite hög så vi drog ned på tempot. Publiken hejade på oss lite tafatt när vi kom springandes…..Men ändå bra stämning hade jag en känsla av! Men det kanske var att Ida o jag hade en så bra stämning?! För det blev nästan som att vi hejade mer på publiken än publiken hejade på oss????Daniel och Idas kids Charlie och Stella dök upp och peppade oss på flera ställen!! Så fint att se dem!!!❤️❤️ Vi kom till nästa sim som var 400m….var lite orolig att det bara var en engångsgrej att simmet satt som ett jädra smäck….men Ida var lugn. Jag började veva o Ida slängde sig bakom och vevade med! Tittade bakåt flera ggr….men hon tittade bara på mina fötter o vevade på!!!! Vilken jävla galning!!!!! HEPP. Så var vi klara med den – jag sa till henne att jag var sjukt impad!!!! Så jävla bra jobbat!!! Och så sprang vi vidare….Vi kom upp i kattvik efter en magisk simning…Lixom som att simma i ett akvarie!!! Tången gungade med vågorna, och skiftade i så många olika nyanser??Stora klippavsatser med de mest fantastiska livet runt omkring sig??Tänkte på vad magiskt det är att JAG får uppleva detta!!!! Och så kände jag Ida krafsandes på fötterna bakom..Det här. Det här är faan fint. Livsnjut. Iaf Ida var lite yr när vi kom upp…jag vet att det bästa man kan göra är att springa på!! Ida lyssnade på mig. Daniel och barnen var där och hejade och jag hörde att Daniel blev lite orolig….Men jag var trygg i att det skulle gå över bara vi sprang vidare. Så vi sprang på.Och det gick över….vi åt gel ofta! Ida mörkade tydligen några stycken som hon hoppade övervisade det sig när vi tömde linnet!!Hahahaha!!

Vi gick i backar. Tjenade på alla! Stod och tjittjttade med energistationsfunktionärerna…allt sådant som jag annars hade fått PANIK av att göra…gjorde jag nu med ett lugn!!!Sprang igenom en helt sagolik trädgård, alltså så fin att jag saknar ord…..Måste åka dit igen!!!! ”Här vill jag gifta mig” sa jag till Ida….Ida sa ”JA! Och jag vill gifta mig med dig!” Så vi bestämde där o då att så får det bli!! Hahaha???❤️❤️❤️Vi sprang fel….lite lurigt med så lite skyltar men det löste vi ju som de mäster orienterare det visade sig att vi var??????Vi hann diskutera en heljävla massa under den här tiden….Och jag tackar dig Ida för att du är så klok och kommer med så bra tips och råd Vi kom tillslut till det simmet som tävlingsledningen skrivit skulle bli en tuff utmaning – Ida hade ödmjukt konstaterat efter simmet innan att hon var lite trött i axlarna❤️❤️Krigaren hade ju simmat 2700m då…..så var ju inte alls speciellt konstigt!❤️??Men jag var orolig att hon skulle tycka att det här kändes övermäktigt och dippa….Då jag bestämde mig för att det här simmet skulle jag MAXA….fort skulle det gå!!! Men jag älskade dt här simmet!!!! Sååå vackert!!!!! Så glömde av att maxa!!???☺️Kristallklart, djupt och salt -vi simmade längsmed en brant klippvägg och tången gungade, fiskar simmade och jag och min teamie vevade oss lugnt o fint de 800m till uppgång! Återigen imponerad av Ida! Utan en enda paus dunkar hon igenom 800m (dessutom lite stökigare än de tidigare simmen) och avslutar med att simma in i en stor sten för att hon är så fokuserad att bara titta ner och veva!!!! ”Simmade jag just in i en sten?!” Frågar hon när hon tillslut tittar upp!!!????❤️❤️I och uppgångar är sjukt trixiga! Värsta jag varit med om faktiskt!! Tur att vi inte hade ngn brådska…annars hade skaderisken varit hög!?Jag

som brukar vara 100% redo att bara kasta mig o simma tog nu god tid på mig att fixa med mössan, dolmen, dräkten och hjälpte Ida med att påminna om vad hon skulle göra innan vi simmade iväg..Kändes faktiskt lite lyxigt….Att kunna stanna upp och känna efter ? Iaf vi går uppför backen! Stannar och snackar med gänget vid energistationen….tittar ut över den magnifika utsikten MEN HERREGUD! Är det här Sverige?! Helt galet vackert!!!!!!!! Vi springer vidare! Ida känner sig lite trött här…”Berätta något för mig” säger hon….Och jag får berätta om vart jag växte upp, hur många syskon jag har, vart jag pluggade, varför jag slutade spela handboll…….vi sprang lite fel men hittade tillslut fram till simmet! Jag hade pratat konstant i 2,7km??????Stackars Ida!!!!!!!??? Det här simmet gick sjukt bra! Vi simmade om 10 lag!!!! Jag räknade inte alls????Min känsla var att tiden gick så fort! Vi hade redan varit ute i 2,5h!! Och allt rullade på som bara den!! Några tappra hejarklacksgäng hejade på oss ÖVERALLT!!!! Tack för det❤️❤️????Jag tittade på paddeln och sa till Ida ”Nu är det bara 2200m löp sen 300sim sen 800m löp och så avslutar vi med 400m sim !!!!!!!!!”Ida svarar ”Skojar du?! Är det slut sen?? Men då klarar vi det i mål då!!!!!???!!!” jag skrattar och blir så jävla glad! ”Klart vi fixar dt!!!!! Och vi kommer klara det med sjukt mkt marginal med vad vi trodde vi skulle gå i mål med!!!!” Både börjar kvittra av lycka!!!Vad ska vi göra för målgest??? Ngn i publiken hör oss och skriker till oss att vi måste dab:a när vi går i mål!! Det tycker vi båda låter som en asbra plan!!! Vi springer o övar lite på hur coola vi ska vara när vi springer i mål!!! Ida är oförskämt pigg!!! Sen hör jag henne ”NEJ!!!” Och så stanna hon.

Jag vänder mig om, hon böjer sig ner och som den fina människa hon är- plockar upp fem tomma gelpaket och ger dem till en dam som passerar förbi! Såklart hon gör sånt. Sen springer vi på….några passerar förbi…de kommenterar att vi simmar snabbt! Tack säger vi – jag säger att de borde köpa en större dolme för de gör sån skillnad! De håller med….sen springer de förbi och kontrar med ”Då får ni köpa snabbare skor!!” Jag känner hur mina ögon blir svarta. Jag och Ida har precis snackat om mina tävlingshorn o att det är bra för mig att träna på att inte använda dem….så….jag skämdes lite när jag kände hur jag bara ville ge dem tjejpisk utav bara faan…….Då händer det!!!!! Min ängel-Ida tittar på mig. Sammanbiten. ”Helen. Vi kommer ta dem på simmet. Vi ska simma om dem” Jag blir alldeles varm i tävlingshjärtat o hornen låter jag växa ut till sin fulla längd. Så där säger man inte ostraffat till SHEHULKS….?????Vi hoppar i vattnet 50m bakom dem o har en 300m sim framför oss… Ida frågar när vi kommer upp om vi simmade om dem… Så in i helvete säger jag och så high fivear vi så elakt vi bara kan???  Nu väntade 800m löpning genom Torekov- vi tjoade o tjimmade på alla som undrade vad faan det var frågan om! Hahaha!! Lag som gått i mål hejade på oss sista biten in! Ida var pigg!! Vi kastade oss i vattnet och jag såg fem lag före oss. Vi tar dem alla tänkte jag. Och återigen kom Emmas härliga citat ”Simma rakt för faan” som en glad påhejning! Och pågrund av att de andra inte simmade rakt så tog vi alla 5 lagen! Och 2 meter från att vi skulle upp på stegen så känner jag hur Ida stannat ”HEEEELEN!!!Jag

tappade en paddel!!!!!!” Ser paniken i ögonen…funderar på om jag ska säga att vi ska skita i den….och då hittar hon den i all tång!!! Yes…vi diskuterar lite hur hon ska simma nu när ena slangen lossnat…..tills vi inser båda två att vattendjupet är ca 1 meter och vi kan vada in till stegen!!! Racehjärnan när den är som bäst lixom!!Hahahha!!! Vi studsar upp på stegen och förbereder oss på den grymmaste dab-målgången vi bara kan!!!!!!! Såååå jävla grymt vi sätter den!!!! Glider in över mållinjen på 3 tim och 32 minuter!!!!!!En timma före estimerad målgång!!!!!!! Rutten på att beräkna helt enkelt!!!Hahaha!!! Men det är väldigt svårt faktiskt! Vi kramar om varandra när vi kommer i mål!!! Så glada!!!Vilken dag!!! Vilket väder!!! Vilken prestation!!!!!! Vilken fin bana!!!!!!!! Det kommer fram en kvinna till oss när vi står och pratar igenom loppet och trollar av oss utrustningen…..”Hej tjejer!” vi vänder oss om och ser en tjej som stått och hejat på oss nästan överallt…på säkert 7-8 olika ställen har hon stått och klappat och hejat!! Sånt betyder så mycket!! Det finaste kom sen…”Tjejer…jag är bara tvungen att gå fram till er och säga att jag tycker ni spred sån fantastisk energi när ni sprang! Så roligt att se sån glädje!! Ni är fantastiska!” Vi kramar om henne igen! Vilken tjej alltså!! KÄRLEK!! Då kommer Daniel och barnen! Med torra morgonrockar och kör oss hemmåt! Väl hemma hos Olssons så slänger Daniel ihop den godaste jävla spaghetting jag ätit!!!!!! Jag skojar inte. Vad faan hände. Helt galet magiskt. Jag åt upp allt i ett nafs. Sen slängde han dessutom ihop en latte som jag kunde ta med mig i bilen…..Jag vill tack ARKswimrun återigen för så jävla bra utrustning!! Jag körde med #VIGG och Ida med #Ornö…VIGG passade mig helt perfekt som inte gillar att bli för varm!

För att få med oss alla @umarasports gel körde vi även #kangaroo linnet och som alltid batmobilen #keel….Den är jag sjukt tacksam för!! Tack @simcoachen för att du fått mig att känna mig så trygg med mig själv i vattnet, att du peppar inför varje tävling!! Och tack @napraidrott – För att jag litar på min kropp som du lärt mig förstå och hantera så jag löser alla mina träningspass…OCH hittills alla lopp….SÅ JÄVLA TACKSAM!!! Tillsist vill jag tack Ida med famij!! Men Ida – TACK!!!!För att du vågade gå utanför din box, vågade utmana dig själv, vågade göra det här trots lite rädsla…..men de tär en sak att utmana sig själv….men det mäktigaste är att du VÅGADE LITA PÅ MIG!!! Att du kände dig lugn och trygg med mig. Det gör mig så glad. Tak för alla skratt, gåshud och magiska upplevelser som jag fick uppleva med dig i lördags!!!!!!! Och Ida – Grattis till en underbar man…Och Daniel….Grattis till en mäktig inspirerande och fin jävla wifey!!!!!! Ni två alltså!!! Tack för alla fina bilder också Daniel!!!! Det här loppet kommer jag köra om!!! Alla som älskar hav, lite mer relaxat lopp, glada människor och fantastiska vyer borde göra det här! Så jag hoppas vi ses nästa år!!!

På väg till start


Träffade godingarna som kom välförtjänt tvåa. Jag sa här vid start- ni får pallplats!

En shots som pirrade överallt 🙂

Såhär snyggt hade Helen gjort med mina paddlar. Så jag höll koll på distanserna.

Dagarna innan var jag sååå nervös. Här vid start- coolugn. Helen gjorde mig coolugn!

Efter första löp. Precis när vi går i första simningen i hamnen

Svårt nöjda efter första simningen:)

I Kattvik efter simning. Blöt puss på barnen. Dom var sååå pussugna.. hahahhah

Så. Euforisk lycka i mål!!!!!

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00