ANNONS

Myter kring pro/prebiotika

/

Familj

,

I Samarbete med BioGaia Protectis och Medhouse AB

Det finns en viss skepsis även hos mig just att hålla på med piller. Jag vill gärna äta rena råvaror för att få i mig allt min kropp behöver… Men när man som jag, har en känslig mage, är inte så fallet… Därför väljer jag att äta BioGaia Protectis varje dag. För att hålla en god maghälsa.  Att de är ett seriöst och noggrant företag som baseras på kliniska studier och forskning är viktigt. Detta är gooooooood stuff gänget!

Andra myter kring just probiotika är tex att mjölksyrabakterier och probiotika är samma sak…. – NEJ

De flesta probiotikasorter är mjölksyrabakterier, men inte alla. Även probiotika måste definieras på stamnivå. Probiotika är ett samlingsnamn för goda bakterier som har visat positiva hälsoeffekter i kliniska studier.

En annan myt är att prebiotika och probiotika är samma sak…..

NEJ-  prebiotika är livsmedel som stimulerar tillväxten av nyttiga bakterier i magtarmkanalen och därför anses vara hälsofrämjande. Många frukter och grönsaker innehåller prebiotika. Probiotika är levande mikroorganismer som när de ges i lämpliga mängder ger positiva hälsofördelar hos den som intar dem.

Vad jag värderar högt hos en produkt jag stoppar i mig är att den är kliniskt studerad. Inte bara en utan flera gånger och på flera sätt. Just BioGaia har gjort 184 kliniska studier med BioGaias mänskliga stammar av Lactobacillus reuteri och utförts på hittills 15 500 personer i alla åldrar (feb 2018).  159 resultat finns publicerat i vetenskapliga tidsskrifter samt 14 doktorsavhandlingar och under 2017 publicerades 12 kliniska studier inom olika indikationsområden.

Du kan läsa mer fakta och även källor på BioGaias hemsida HÄRJag kan bara summera att min mage mår väldans mycket bättre av dessa små tuggisar och jag är glad att kunna ge dem till hela min familj. Testa gärna! Hitta närmaste återförsäljare på deras hemsida HÄR

Ha en strålande dag och var rädd om dig!

Kram Ida

I Samarbete med BioGaia Protectis och Medhouse AB

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00