ANNONS

Träningstips med barn

/

Träning

,

Hallå kompisar!

Om Båstad bjöd på vår igår är det tillbaka till regnrusk idag igen helt klart:) SÅ tacksam att vi fick gott väder under vår Båstad Minirunners igårkväll!

Vi körde ett pass som såg ut såhär:

5 min följa John. Alla barn valde varsin övning.

5 min löpskolning med bla höga knän, spark i baken, utfall.

15 min mysjogg med 4 stopp

Intervaller 50 m snabbt. 50 m gå x 8

10 min promenad o stretch som nedvarvning

Passet tog cirka 45-50 minuter med lite high-fives o glädjeskutt

Detta är ett helt eget initiativ som jag och min dotter Stella gör för att vi vill dela med oss av träningsglädje o pepp!

Det är alldeles gratis och ingen anmälan krävs.

Enda kravet är att en vuxen är med ett barn under stunden vi tränar.

Vi ses på Gulsta lekplats i Båstad tisdagar 17:15 och håller på 40-50 minuter. Under påskveckan är det ingen träning.

Det är så härligt att se alla barns kämparglöd och föräldrarnas ögon tindra. Att bara få ha en anledning att vara ute är lyx nog! Sedan att få röra på sig tillsammans med sitt barn är en ynnest.

En måste inte krångla till det så mycket…

– Sätt barnet på cykel- du kan jogga.

– Gör en cirkelträning med 5 stationer där barnen får bestämma några av dem. Ställ en klocka och jobba 40 sekunder per övning och vila lite mellan varje varv. Gärna tillsammans med bra musik!

– Gör en hinderbana ute på lekplatsen eller i trädgården och spring några varv

– Skriv/ rita små kort med olika djur som ni sedan kan härma. Dra ett kort- spring/kryp/hoppa / låt som djuret och sedan byt efter en stund

Stella o Charlie har alltid varit med mig o tränat. Det viktigaste är att de ser hur man gör. De gör inte som man säger.

Min Stella är ett levande exempel. Jag kan liksom höra min röst i henne när hon ska läxa upp sin bror…:):)Verkligen nyttigt. Det lär ju mig att tänka till än mer på hur jag vill vara som förälder.

Jag har sett att Stella gärna ”leder” allt. Både sig själv, sin lillebror o sina vänner… Jag känner igen mig sååå väl från när jag var barn och på alla utvecklingssamtal gick jag höra att jag var född till en informell ledare…. Vilket kanske inte alltid är till fördel när man är barn men något som utvecklats till en egenskap jag är stolt över som vuxen. En bra ledare vill inte visa upp sig eller sig vara sträng auktoritet utan är en del av gruppen och låter sig ödmjukt styra skutan bara. Jag låter Stella växa i ansvarstagande och låter henne få utveckla sina ledaregenskaper i detta. Det är så oerhört härligt att se henne tycka om den rollen. Å herregud som hon lyckas bra. Är SÅ stolt över henne att jag nästan kan gråta …

Hoppas din vecka är fin so far och att du kan få till lite rörelse!

Varm kram o kärlek!

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00