ANNONS

God maghälsa

/

Familj

,

I Samarbete med BioGaia Protectis och Medhouse AB

Ibland gör en saker som en inte förstår varför.. Som att sluta äta dessa suveräna små tuggtabletter..

Jag mådde ju såååå bra i min oroliga mage när jag åt dem.. Så tar burken slut och man glömmer köpa nya. Så går tiden.. Magen blir ömsom uppblåst ömsom ont…

Jag springer förbi hyllan och drar med mig en burk BioGaia Protectis.

Börjar äta dem. 2 om dagen som en naturlig del av min och familjens morgonrutin.

Efter bara 4-5 dagar märkte jag att ” men just det. Min mage är lugn igen…”.. Så nu ska jag fortsätta. Nu har jag i denna omgången ätit dem i snart 4 veckor och det är såååå skönt att ha en mage som är så lugn.

Mjölksyrabakterier

Mjölksyrabakterier har använts av oss människor under tusentals år. Innan kylskåpets introduktion användes mjölksyrabakterier ofta till syrning av mat. Syrning förbättrar smak, näringsvärde och hållbarhet hos känsliga matvaror. Mjölksyrabakterier är viktiga för att hålla magen i balans. Eftersom vår mat inte innehåller lika mycket mjölksyrabakterier idag bör vi se till att få i oss dem på annat sätt

Lactobacillus reuteri Protectis är en av BioGaias patenterade mjölksyrabakterier. Forskning visar att Lactobacillus reuteri är en bakterie som har utvecklats tillsammans med människan genom evolutionen. Under miljontals år har vissa stammar av Lactobacillus reuteri anpassat sig till just de specifika förhållanden som finns i vår magtarmkanal. Några av oss har Lactobacillus reuteri i magtarmkanalen än idag men de flesta har inte tillräckligt höga halter utan bör tillsätta Lactobacillus reuteri i form av kosttillskott.

Lactobacillus reuteri har visat positiv effekt i fler än 184 kliniska studier inom flera olika indikationsområden, framför allt inom maghälsa (2017)- från BioGaias informationssida.

De är verkligen min räddning men det behövs emellanåt även kompletteras med yoga och kokt mat. Ja kokt, varm mat är vad min mage mår gott av när det är riktigt illa. Sedan fylla på med vätska! Hela dagen. Drick 1,5 del/tim. Om du tränat och svettas eller när det är varmt- drick mer!

Hela balansen i livet är avgörande när det kommer till maghälsa och just probiotika är en av de vinnande grejerna för min IBS.

Vad är egentligen stressmage?

Stressmage

”Förr blev vi stressade av faror som stora rovdjur. Idag blir vi stressade på jobbet, i trafiken eller av andra situationer där vi upplever att vi måste prestera eller skynda oss. All form av stress, inre och yttre, kan direkt störa vår mage och tarm och ge väldigt negativa konsekvenser. Hjärnan, tillsammans med det autonoma nervsystemet, styr funktioner i organ som inte är viljestyrda, till exempel hjärta, lever och magsäck. Den del av det autonoma nervsystemet som styr funktioner i mag-tarmkanalen kallas för det enteriska nervsystemet. Det enteriska nervsystemet kallas ibland för ”den andra hjärnan” eftersom matstrupen, magen och tarmarna täcks av ett hölje med vävnad som innehåller samma signalsubstans som i hjärnan. Det autonoma nervsystemet och det enteriska nervsystemet är nära sammankopplade. Därför kan de känslor vi upplever ge fysiska symtom, som vid stress. ”

Vad jag känner att BioGaia gör är att den helt enkelt hjälper magens naturliga funktion. Skyddar och lugnar… Jag vet inte alls om den kommer hjälpa dig men det är alldeles för enkelt för att inte testa.. =)

På BioGaias hemsida kan du enkelt hitta närmsta återförsäljare.  HÄR

Kram till dig och magen!

I Samarbete med BioGaia Protectis och Medhouse AB

6

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00