ANNONS

Tips för långlöpning

/

Träning

,

Hej kompisar!

Hoppas ni mår helt superbt! Jag sitter nu i soffan med en go kaffe, trollen brevid och brasan tänd . Magisk eftermiddag och Hunken kan knappt bärga sig tills Mello börjar !!( läs ironi)

Idag har jag haft en efterlängtad träningsdejt med min fina vän Rickard. Vi har varit vänner i snart 6 år nu och haft några träningstillfällen när han bodde i Vara men sedan några år tillbaka bor han i lishöpping:)

Han är MTB-killen som ska lära mig köra hoj till våren. Ska bli urkul! Han känner också till Kinnekulle väldigt väl. Tur för mig som fullkomligt saknar lokalsinne:)

Dagen var i mångas ögon inte helt optimalt för löpning på ett berg men jag älskar utmaning och äventyr som ni ju vet! Detta blev ett ordentligt sådant!

Med snöyra, -6 grader och blåst från alla håll och kanter tog vi oss an en del av kinnekulleleden. Ordentlig trail-run med små snedsteg i diverse snötäckta pölar och små diken… Men benen var pigga efter några dagars vila så allt gick som en dans! OM det var mys med lunch på Kinnekullegården i varma torra kläder sen? Oooh yes!!

Men om vi ska gå igenom några saker som ger dig bra förutsättningar att springa långt. Om du nu vill det alltså..:) Det är helt okej att mysjogga sina korta distanser också…:)

Idag sprang vi 17 km. Där jag är i min löpning är allt över 11 km lång distans. För någon annan är det kort …. Så känn efter vart du är i din löpning…

Jo… det som jag märker är avgörande för att palla längre distanser:

1. Vila från benträning eller löpning i minst 3 dagar innan.

2. Äta bra kolisar dagen innan. Inte överdrivet men lägg till lite på kvällen om du annars inte äter kolisar då. Drick vatten.

3. Ät en bra frukost med ex gröt o frön. Inte för nära inpå utan 2 Tim innan. Fyll på med en banan 30 min innan. Drick vatten.

4. Ta en runda som stimulerar dig med lite vacker miljö, härliga ljus och det underlag du trivs bäst på.

5. Tillåt dig att stanna när det blir tungt. Gå en stund var 4e km typ… Så joggar du igen

6. Håll en låg pace. Inte låta pulsen gå för högt. Då håller du längre.

7. Tänk på din hållning. Förläng kroppen så den inte säckar ihop. Skaka ut armarna då o då.

8. Spring med en kompis! Småsnacka så håller ni bra pace och kan tänka på hur trevligt ni har!

9. Promenera sista biten för att forsla bort lite stockade ben och för bra förutsättningar till återhämtning.

10. Gör det utan tidspress. Bestäm dig för ex 12 km. Låt det ta den tid det tar första gångerna! Det är bara SÅ kul att ha klarat en liten längre sträcka än man annars gjort.

Varmt lycka till! All kärlek!!

8

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00