ANNONS

Förhållandet till mat

/

Pepp

,

Träning

,

Hej raringar!

Hoppas ni har en fin lördag!

Här har jag och lilleman varit uppe sen 05;45! Alltså när ska han bli morgontrött?:):) Inte konstigt att jag prioriterar att gå lägga mig 22:00. Jag skulle aldrig orka annars.. Mår allra bäst när jag får 8 timmars sömn. Då funkar jag som bäst. Färre timmar går…. men inte lika bra… Fler timmar gör mig bara ännu tröttare…:)

Så vi åkte till bageriet 07:00 och köpte färska frallor som fortfarande rök varma! Sedan gjorde vi mysfrukost till resten av familjen…

Det här med mat… Jag har alltid varit en mack-o-man…. Levt på bröd! Älskar bröd!

Men också haft problem med ibs så länge jag kan minnas. Har liksom inte kopplat ihop det med kosten för alla sa att det berodde på stress. Sen slutade jag med mjölkprodukter och drog ner på brödet. Min mage mår strålande! För det mesta…

Men jag skulle aldrig kunna skippa brödet helt för jag gillar det verkligen! Så jag väljer det vid utvalda tillfällen och håller mig till en macka per dag. Det håller min mage glad.

Gällande resterande kost äter jag massa grönt och dricker vatten. Försöker äta bär efter säsong för antioxidanterna och är sedan 17 år vegetarian.

Älskar ägg och äter gärna omelett många ggr i veckan! Älskar än mer ost! Alla ostar! Förutom mögel o brie… Yschijanna… Men port salut kan jag hyvla en stor i veckan:) Älskar!!

Lagar gärna mat från grunden såsom linsgryta, grön ärtsoppa eller kokta grönsaker med halloumi.Sedan äter jag fika när det bjuds eller glögg o pepparkakor när det är juletider. Jag skulle inte låta det sociala spelet behöva anpassa sig till min kost. Jag väljer mina tillfällen såklart men låter det inte vara en hang-up… Låter det inte heller handla om vikt. Det blir självklart en fördel för vikten att äta bra.

Men huvudsyftet är att jag vill tanka min kropp rätt. Så jag skulle aldrig äta kall rå grönkål för att det är nyttigt men däremot steka den i smör. Mums!

Ät med måtta. Lagom stora portioner i lagom dos under ditt vakna dygn och fördel nyttigheter. Ät mer om du tränar mer. Ät mindre om du inte tränar eller rör på dig. Kroppens basala behov av mat ska täckas. Inte bara bukfylla. Mätt på rätt sätt utan att ha ont i magen för att du ätit för mycket, eller att du är sugen på sött efter måltiden pga du har ätit för lite.

Har du töjt ut din magsäck och lider av kraftig övervikt kan det ta ett tag innan magen vänjer sig vid ”lagoma” portioner. Så ät med alla sinnen så hela du hinner uppfatta att du ätit och säga åt kroppen att ”nu är jag nöjd”. Låt det ta tid. Du har tid att investera i din hälsa. Mirakel sker inte över en natt.

Hoppas ni blir lite kloka på mina tankar om hur jag äter. Det med sagt att det INTE är ett facit. Detta är hur JAG väljer att äta och förhålla mig till mat. Jag älskar mat och har konstant aptit! Skulle aldrig ”glömma” att äta eller tillåta mig att vara hungrig. Mätt o gla! Det tror jag på!

Ha en skön lördag raringar!

Jag ska nog gofika efter en promenad eller mysjogg vid havet. Det känns som en sån dag idag:)

Massa kärlek!

/Ida

4

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@idabolsson
© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00