ANNONS

Lussebaket

/

Familj

,

Så igår. En dag jag lääääängtat till! En helt (nästan) ledig dag på hur många veckor som helst. Jag hade denna dag som ett delmål innan jul.

För idag (söndag) var det jobb igen… Mer om det imorn 🙂

Charlie kröp in till mig i sängen 05;45 och viskade ”Mamma vi ska baka lussebullar idag ”…

Då var det helt självklart att smyga ner och mysa i soffan en stund. Bara jag och han…

Sen tog jag en långrunda på strax över 11 km innan jag började baket. Barnen som var så exhalterade över denna dag var med i exakt 45 sekunder innan dom förstod att själva bullarna inte var klara förrän om flera timmar och att degen inte alls var god…:) Så där lämnades jag i köket med mjöl överallt och några timmars bullbakande till tonerna av julmusik.

Jag hade också bestämt mig för att baka mormors jullimpa. En enkel vanlig hederlig limpa som inte alls egentligen är något speciellt. Men för mig som ätit den varje jul i 35 år så är den speciell. Den bara måste finnas där.

Både barnen och Daniel kastade sig över de nygräddade bullarna och limpemackan slogs de blå om…:)

Är nog lite lik mormor där… Att jag fullkomligt älskar att de vill äta av det jag bakat! Är nog den bästa komplimang jag kan få!

När köket efter några timmar sanerats och baket i frysen damp jag ner framför brasan och tog två långa djupa andetag innan jag slumrade in i min ljuvliga lördagslur. 12 minuter senare vaknar jag och känner mig som ny! Oftast räcker det med 12-15 minuter sedan vaknar jag av mig själv . Så skönt.

Då kommer Hunken med en riktigt gammal rackare från champagnegömman och vi skålade för livet.

Livet är faktiskt himla gott. Både vardagskaos, bullbak och lite bubbel då och då. Allt o lite därtill å sen lite däremellan:)

Ha en skön söndag raringar!

Massvis me kärlek!

2

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00