ANNONS

Kaloriförbränning eller självkärlek?

/

Träning

,

Jag har förmånen att få träffa många av er. Några av er kontaktar mig via mail och meddelanden.

Något ni ofta undrar är hur ni ska kunna hitta balansen. Ni vill gå ner i vikt, må bra, finna glädje i träningen och ha synliga resultat på kroppen.

Jag tänkte försöka bena ut det här. Alltså hur JAG tänker , står för och vill inspirera till. Därmed inte sagt att det är ditt facit. Men det har funkat för mig och många av de jag hjälper.

Att hitta sitt Varför. ”Den som vet sitt varför uthärdar nästan alltid sitt hur”. Den kände filosofen Fredrich Nietzche.

Jag tror att vi behöver dels gå djupare än att bara köpa gymkort och byta ut smör mot kokosolja. Du behöver hitta ditt varför. Varför vill du vad du söker? För vet du varför och hittar en inre motivation som drivkraft kommer du att komma på hur. Hur är den enkla biten. Du översköljs med information om hur du kan ta tag i ditt liv, gå ner i vikt eller göra en hälsosam smoothie.Att skaffa dig information har aldrig varit lättare än vad det är idag…. Så att gå direkt på ”hur” kommer hålla dig på banan med ditt mål under en stund. Men sen då? Livet fortsätter… Det tar inte slut när vikten stagnerar, du blir sjuk och inte kan träna eller ditt jobb kräver mer tid och du hinner inte med allt du tror att du vill…Jag har sedan jag började föreläsa för några år sedan talat om vikten av att hitta sitt varför. Jag tror nämligen att det gör att du även de tunga dagarna kommer att ta dig till skogen, gymet eller danskursen. För det handlar innerst inne inte bara om snabba resultat på ditt yttre. Det handlar till slut om en känsla av välbefinnande.

En känsla av egen tid. En känsla av att ge sig själv kärlek. En känsla av en investering för sin hälsa. En känsla som håller i sig. En känsla du själv kan skapa med små små medel och som är alldeles gratis. Det fina är att dina resultat kommer att komma! De där yttre kommer! Det blir en bonus. Du kommer förstå att det är känslan som blir mödan värt.

För när allt kommer omkring så är det ju inte i vårt yttre vi finner vårt välbefinnande. Det sitter där inne. Och träning, god kost och självkärlek kommer göra att du hittar det. Låt det ta tid. Men investera för Din skull! Inte genom att jämföra dig med andras utseende eller antal pass i veckan. Hitta DITT varför så kommer du att komma på DITT hur.

Det andra som är en vinnande faktor är-

Bare gört! Tänk inte på alternativet. Du vet att du alltid mår bättre efter ett pass och att allt är bättre än inget. Bare gört! Att du gör något är good enough! Du ÄR good enough!

Vi måste börja ta hand om oss! Det ÄR inte ego att investera tid och kärlek i sig själv! Det är så du bygger din grund för att sedan sprida vidare den kärleken till annat och andra.

Ha en strålande lördag! Ta hand om dig!

Puss o kram Ida

Bilder från morgonens löpning. Ser ni hur solen först gick upp som lila och övergick till eldigt djup gul….? Blev änna religös…:)

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00