ANNONS

Engagerad! Inte curlande mamma.

/

Familj

,

Söndagschill?

Här brukar det vara full fart på söndagar med fotbollsträning, egen träning, prepp inför veckan, storkok och storhandling…

Tanken är nog ofta att vi ska slappa men jag tror att den tiden kommer. Innan barnen var den där och när barnen blir större är den där igen. Just nu är vår fritid barnens tid. Sedan gäller det att passa på när det finns en lucka för slappt soffhäng…:)

Hur mycket ska man aktivera barnen? Ja vi försöker aktivera ordentligt ömsom se till att ha lite tråkigt lugnt emellanåt också. De har 3 träningstillfällen var per vecka och de älskar det! Precis som en annan så är de vissa dagar trötta och orkar inte träna. Då får jag vara en duktig detektiv för att läsa av om de verkligen är trötta eller bara latmasken som tar plats…:) Har de haft gympa, promenerat mycket hemma och i skolan, kanske varit på badhus etc… Ja då vet jag att dom faktiskt är trötta och behöver vila. Då vilar vi. Men de flesta av gångerna peppar jag dem att komma iväg och talar om känslan efteråt. Det är ren och skär lycka när jag ser hur deras humör vänder redan efter uppvärmingen…;) När de sedan tränat klart , duschat och sitter vid matbordet så är det pigga, glada, energifyllda barn som mår bra!

Jag försöker vara en engagerad förälder utan curling.

De ska få lära sig att livet inte alltid är rättvist, att en får jobba hårt för att nå sina mål och att det de kan göra själva, de ska de göra själva.Det skulle vara mycket lättare att göra allt åt dem, att inte fara som en skottspole mellan aktiviteter, att packa upp deras väska, komma ihåg deras vattenflaska etc… Men jag vill uppfostra självständiga , trygga barn fyllda av kärlek.

Det ser jag bevis på varje dag….:) SÅ stolt över mina barn. Ja… vem är inte det..?:) De är det bästa vi har ju!

Igår spelade gangstersessan tennisturnering. Fler vinster än förluster och att förlora gjorde ont. Bra! Tävlingsinstinkt är bra. Men jag förklarade noga att de hon förlorade mot var bättre. Men att hon var superduktig och gjorde sitt bästa! DET är alltid gott nog. Att göra sitt bästa! För det kommer alltid vara någon som är bättre, längre, snabbare, snyggare, nyare skor, fräckare tennisrack etc…..

Livet är inte alltid rättvist och allt är inte inlindat i rosa fluffiga moln.

Nu är vi på väg till Hovås hela familjen kaos i snöyra! Familjen Elmanders hus har öppnat dörren för oss. SÅ härligt!

Mer om det imorgon!

Ha en fin dag!

Varm kram Ida

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00